Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek ez jó ötlet?

Szerintetek ez jó ötlet?

Figyelt kérdés

A Semmelweis Egyetemen végeztem el az alap dietetikus képzést (8 félév volt) és most a Táplálkozástudományi mesterképzést fejeztem be. (Mivel az utóbbi levelezőn végeztem el, ezért közben egy óvodában dolgozok dietetikusként. Szeptembertől már egy kórházban kezdek, és a kérdésem a következő lenne.

Jövőre elköltezzek-e Münchenbe (a barátnőmmel). Ő most fejezte be az álltalános orvosit. Ő is szívesen kiköltözne külföldre.Mind 2-en jól beszélünk németül

Mellette szólnak azok, h itthon nem tudnánk, és nem is szeretnénk itthon gyereket vállalni. Valamint kint jobban megbecsülnek és sokkal jobb a fizetés.

Ellene viszont az, h ő egy 1 én neg 3 év munkatapasztalattal felvesznek-e bárhova is?

Várom a válaszokat!

júl. 11. 19:26
 1/6 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók, ezzel az üzenettel szeretném lezárni ezt a vitát.

Az a megfogalmazás hogy és semmit nem adok vissza ez téves. ha minden jól megy (csak) három évig itt fogok dolgozni. (tudom, hogy nem sok, de attól még valami)

Ami viszont a kormánynál megy az jelenleg egy vicc, és amíg nem fog változni a szituáció nem igazán szeretnék itthon élni. Tudom hogyan német egészségügy sincs a toppon, de ami itt megy az tényleg vicc az hogy se pénzügyileg se sehogy nem becsülnek meg.

És én csak annyira szeretnék egoista lenni hogy a saját a barátnőm és a (remélhetőleg) jövendőbeli gyerekünknek jobb lesz az élete.

És tudom, hogy úgymond cserben hagynám az itteni állampolgárokat, ami miatt nagyon fáj a szívem.

Úgyhogy most a kérdést szeretném lekorlátozni arra, hogy kapnék-e jó munkát németországban.

júl. 11. 20:42
 2/6 anonim ***** válasza:
28%
mi mondjuk meg, hogy hova költözzél...? hány éves vagy, 12...?
júl. 11. 21:51
 3/6 anonim ***** válasza:
26%
hány komment lett innen törölve?
júl. 11. 21:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre válaszolva szerintem igen, jó esélyetek van, amit növel az is, hogy már van releváns munkatapasztalatotok. Németországban örülnek mindenféle egészségügyi munkavállalónak. Azonban elképzelhető, hogy különbözeti vizsgákat kell tennetek, hogy elfogadják a magyar végzettségeteket. Ill. az egy dolog, hogy jól beszéltek németül, és oké, hogy az orvoslás nyelve a latin, de milyen az orvosi németetek?

Ill. azt sem árt tudni, hogy Németország liberális ország, ami azt jelenti, hogy a nagyvárosokban elég nagy migránsközösségek élnek, amik az átlag német lakosnak nem tetszik, mert már kezdenek veszélyt jelenteni rájuk.

júl. 12. 10:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Jól megy a német meg még tapasztalat is van, EÜ-be felvesznek, kint sincs ember
júl. 12. 12:28
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Örülni fognak nektek, de kelleni fog különbözeti vizsga és gyakorlat.

júl. 12. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!