Szerintetek ez jó ötlet?
A Semmelweis Egyetemen végeztem el az alap dietetikus képzést (8 félév volt) és most a Táplálkozástudományi mesterképzést fejeztem be. (Mivel az utóbbi levelezőn végeztem el, ezért közben egy óvodában dolgozok dietetikusként. Szeptembertől már egy kórházban kezdek, és a kérdésem a következő lenne.
Jövőre elköltezzek-e Münchenbe (a barátnőmmel). Ő most fejezte be az álltalános orvosit. Ő is szívesen kiköltözne külföldre.Mind 2-en jól beszélünk németül
Mellette szólnak azok, h itthon nem tudnánk, és nem is szeretnénk itthon gyereket vállalni. Valamint kint jobban megbecsülnek és sokkal jobb a fizetés.
Ellene viszont az, h ő egy 1 én neg 3 év munkatapasztalattal felvesznek-e bárhova is?
Várom a válaszokat!
Kedves válaszolók, ezzel az üzenettel szeretném lezárni ezt a vitát.
Az a megfogalmazás hogy és semmit nem adok vissza ez téves. ha minden jól megy (csak) három évig itt fogok dolgozni. (tudom, hogy nem sok, de attól még valami)
Ami viszont a kormánynál megy az jelenleg egy vicc, és amíg nem fog változni a szituáció nem igazán szeretnék itthon élni. Tudom hogyan német egészségügy sincs a toppon, de ami itt megy az tényleg vicc az hogy se pénzügyileg se sehogy nem becsülnek meg.
És én csak annyira szeretnék egoista lenni hogy a saját a barátnőm és a (remélhetőleg) jövendőbeli gyerekünknek jobb lesz az élete.
És tudom, hogy úgymond cserben hagynám az itteni állampolgárokat, ami miatt nagyon fáj a szívem.
Úgyhogy most a kérdést szeretném lekorlátozni arra, hogy kapnék-e jó munkát németországban.
A kérdésre válaszolva szerintem igen, jó esélyetek van, amit növel az is, hogy már van releváns munkatapasztalatotok. Németországban örülnek mindenféle egészségügyi munkavállalónak. Azonban elképzelhető, hogy különbözeti vizsgákat kell tennetek, hogy elfogadják a magyar végzettségeteket. Ill. az egy dolog, hogy jól beszéltek németül, és oké, hogy az orvoslás nyelve a latin, de milyen az orvosi németetek?
Ill. azt sem árt tudni, hogy Németország liberális ország, ami azt jelenti, hogy a nagyvárosokban elég nagy migránsközösségek élnek, amik az átlag német lakosnak nem tetszik, mert már kezdenek veszélyt jelenteni rájuk.
Szia!
Örülni fognak nektek, de kelleni fog különbözeti vizsga és gyakorlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!