Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Két munkahely közötti üresjárat?

Két munkahely közötti üresjárat?

Figyelt kérdés

Munkahelyet váltok (multiból multiba).

Azt beszéltük a hr-el az új helyen hogy nem akarok szünetet tartani.

Úgy volt , hogy az igazgató akinél fel kell mondanom ezen a héten hone officeból lesz, ezért úgy számoltam ki és mondtam az új helyen a hr-nek hogy jövőhéten mondok fel és onnan egy hónap. Tehát ennek megfelelően lefoxáltuk a kezdés időpontját.

Azonban ma mégis bejött az igazgató és én felmondtam.

Tehát lesz egy üres hetem a 2 hely között. Arra gondoltam,hogy legalább pihenek. Ezt jelezzem az új helyen a hr-nek, vagy ha már lefixáltuk a kezdés időpontját akkor végülis mindegy 1 hét ide vagy oda?

Illetve ez az új helyen látszódni fog, hogy egy héttel korábban végeztem mint megbeszéltük?

Illetve arra gondoltam,hogy erre sz egy hétre nem jelentkeznék be semmi munkanélküli dologra, nem csinálnék semmit.

Abból lehet gond?

26F

júl. 8. 19:13
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
pedig bejelentkezhetnél, ugyanis ha munkaügyi regisztrációd van és 3 hónapon belül találsz állást, akkor a 3 hónapra járó álláskeresési támogatás 80%át megkapod. Ingyen ~600e jól ön bárkinek.
júl. 8. 19:15
 2/7 A kérdező kommentje:
igen csah ha esetleg nem fog bejönni a cég vagy valami , utána nem tudnám ezt megtenni.
júl. 8. 19:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt jelezzem az új helyen a hr-nek, vagy ha már lefixáltuk a kezdés időpontját akkor végülis mindegy 1 hét ide vagy oda?"

Szerintem ne.

"Illetve ez az új helyen látszódni fog, hogy egy héttel korábban végeztem mint megbeszéltük?"

Igen.

"Illetve arra gondoltam,hogy erre sz egy hétre nem jelentkeznék be semmi munkanélküli dologra, nem csinálnék semmit.

Abból lehet gond?"

Nem.

júl. 8. 21:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gondod nem lesz, passzív jogon még az egészségügyi szolgáltatásokra is jogosult leszel arra a rövid időre.
júl. 8. 23:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"igen csah ha esetleg nem fog bejönni a cég vagy valami , utána nem tudnám ezt megtenni."

Ha jár mondjuk a maximális 90 napra álláskeresési járadék, de te nem használtad fel az összes napot, és nem is kérted a maradék ellátás egy összegben történő kifizetését, akkor a maradék napokat igényelheted továbbra is, ha nem jönne be az új hely. Az nem veszik el.

Viszont ha bejön és nem használtad ki az összes járadék napodat, akkor kérheted egy összegben a maradék kifizetését, ha bizonyos feltételeknek megfelel az új munkaviszonyod.

júl. 9. 05:20
 6/7 anonim ***** válasza:
56%

Úgy úgy ahogy előttem írják! És tényleg bolond vagy ha nem használod ki!

Ráadásul a nagyrésze elektronikusan intézhető!

Max egyszer kell megjelenned személyesen, és ha ügyes vagy még egyhavi ingyen bérletet is lősz magadnak!

júl. 9. 08:20
 7/7 anonim ***** válasza:
14 napod van a munkanélküliről bejelenteni az új melóhelyedet, szóval az az egy hét ügyintézési idő valójában három hét!!!
júl. 9. 08:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!