Kézd népszerűvé válni a pedagógus szakma?
10#
Orvoshiány nincs igazán.
Orvost bőven találsz a magánintézményekben, válogathatsz is, mint egy bugyiboltban.
Állami intézménybe nem megy orvos, igen.De, oda mérnök sem megy, meg szinte senki se.
14, Lehet, hogy legalább annyira figyelni kellett volna a tanárra iskolás korodban, hogy írni megtanulj rendesen, mert nem értem hogy mit akarsz:)
De a kérdésemre nem válaszoltál. Miért nem mész el tanárnak, hogy szerinted az könnyű? Ja, mert még az írás se megy, nem hogy az egyetem…
Még mindig te vagy tesó az, aki fényezte a szalag melletti csicska munkát, hogy az jobb? Szal most mi van? Keserű a szőlő mikor be kéne ismerni, hogy tévedtél? :)
Amúgy meg én köszönöm elvagyok, mérnökként többet keresek ho-ban mint amennyit te életedben látni fogsz egy összegben a szalag mellett ha már az az álmod :)
Életem során dolgoztam nem egyszer gyárban "szalag" mellett. A legdurvább az unalom volt. Mérnökként már kicsit izgalmasabb a munkám.
Ezzel szemben ahogy elbeszélgettem a tanár ismerőseimmel, hogy mennyi melót kell belefektetni és cserébe mit kapnak a diákoktól, szülőktől... hát nem csoda, hogy egyre kevesebb a tanár és még azok is akik vannak sorban mondanak fel továbbra is.
A tanári munka borzalmas lehet amin csak rontanak az ostoba emberek.
Eleve nem úgy megy, mint egy normális munkahelyen. Ja órák között vannak szünetek ami közben elfuthatsz talán mosdóba és össze szedheted az anyagot a következő órára HA nem kell felügyelni vagy egyéb dolgokat csinál. Tehát lényegében az órák között sok szüneted nincsen főleg ha még szünetben is jönnek a diákok, hogy ezt meg azt kéne.
Otthon pedig folytathatod a dolgozat javítással, adminisztrációval, órára készüléssel, stb.
A sulin kívüli egyéb tevékenységekről már nem is beszélve.
Aztán ott van még az is, hogy a gyerekek nagyon kreatívan próbálnak kárt okozni egymásban, magukban vagy a környezetükben. Ha pedig megakadályozod akkor könnyen lehet, hogy a szülő kezd el problémázni ha nem akadályozod meg akkor pedig szintén elkezd problémázni a szülő és akár fel is jelenthet téged mindkét esetben.
Felelősség nincs végül is csak a 30 vagy akár 100 gyereknek az épsége és az iskola berendezés épsége. Ha az egyéb felelősségektől eltekintünk.
Hát igen. Értelmesebb helyeken egy fontos és megbecsült szakma. De ehhez értelmesebb emberek is kellenének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!