Életközépi válság, hogyan tovább? Összeroppanok, hogy kevés vagyok?
Bölcsész karon végeztem (germanisztika), de a nyelvtudásom nem volt elég sem egy fordító irodába, sem egy vállalathoz. Évekig fuvarszervezőként dolgoztam (minimális angol kellett). Majd a bank szektorban több részlegén CC-ben. (Bejövő és kimenőket is indítottam.) Most viszont itthon vagyok egy éve a kislányommal. Eljött az a pont, hogy nem szívesen mennek állami szektorba. ( 4x voltam kormányablakban interjún, 2x sírva jöttem ki úgy beszéltek velem. És úgy voltam vele, hogy ez a kis pénzecske, amit ajánlottak Budapesten, még az albérletemet sem fedezné....) Multihoz viszont úgy érzem túl nagyok az elvárások. Szívesen foglalkoznék szellemi molyólós munkával. Fuvarszervezésnél is kiégtem a végére, annyi melót toltak rám, hogy nem bírtam. Banki Call centerben pedig a pénz volt kevés. (illetve a végén már olyan kerületbe kellett járnom, hogy napi több mint 4 óra volt az út) Gondoltam, hogy újra tanulok pénzügy és számvitelt. Van már egy okjs képesítésem, aminek alapja volt a számvitel, adózás, pénzügy az iskola miatt. De a képesítés az kommunikáció szakirányú, így nem megyek vele sokra. Ha sikerülne is költségtérítésesen gyerek mellett elvégeznem, ott van, hogy mellette még angol felsőfokon is tudnom kéne. Addig szóba se állnak velem. Meg egy két vállalatirányítási rendszert ismerni stb... Ja és még full pályakezdő lennék a szakmában. Mondhatnám hogy a fuvaroknál én számláztam, de hát az smafu. Gondoltam sima pénzügyi és számviteli ügyintézői tanfolyamra is, de itt nálunk a megyében (fejér) egy egyszerű front desknél, ahol számlákkal is foglalkoznak diplomát várnak el. Vagy talán ha találok egy munkakört, ahoval elég a tanfolyam, akkor kell mellé a mérlegképes is. Szóval diploma+mérlegképes+felsőfokú angol.
Na erre se időm, se kapacitásom nincs.
Gondoltam vámügyintézőire, arra is a szakmabeliek azt mondják, hogy tapasztalat nélkül nagyon nehéz bekerülni. Szóval nagyon kevésnek érzem magam mindenhol. Fizikai munkára képtelen vagyok testi adottságok miatt.
Esetleg tudnátok valami tanácsot adni, másik lehetőséget/utat mutatni? Mert eddig gyerek nélkül elvoltam, de most már a biztonságra törekszem.
33N
Egy angol kutatás szerint a legtöbb állást személyes ismeretség alapján lehet megszerezni. Ezért hamarabb elhelyezkedtek azok, akik kocsmába (pub) jártak, mint a "józanéletűek".
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy járj kocsmába, de ha létezik levelezőlista pl. gimnáziumi osztálytársakkal, akkor ott felvethetnéd, hogy tud-e valaki állást neked.
Szerintem a logisztikán is érdemes lenne elgondolkozni.
Egyébként szerintem ne gondold túl. Gyerek mellett könnyen befásul egy anyuka és értéktelenebbnek érzi magát, mint korábban... Kell egy kis önbizalmat visszaépíteni, gondolkozni mit szeretnél csinálni és elindulni az úton. Kezdőként szerintem sehol nem egyszerű.
Én elég hasonló helyzetben vagyok hozzád, én is germanisztika szakon végeztem, és pénzügy-számviteli területen kezdtem el képezni magam. Most megcsináltam egy FOSZK képzést, de már megbántam, hogy azzal kezdtem, és nem egyből a mérlegképessel, csak amikor a FOSZK-ot elkezdtem, akkor még a mérlegképes könyvelő képzés nem volt érettségivel elkezdhető. Még meglátom, de remélem, hogy még lesz energiám a mérlegképesre, mert sokkal többet ér, mint a FOSZK, éy szinte mindenhová azt kérik.
Júliustól emelkednek az árak, úgyhogy én a helyedben megnézném, hogy el tudom-e még a jelenlegi áron végezni, mert lehet, hogy neked is megérné hosszú tavon. Ha viszont nem vagy biztos ebben az irányban, akkor lehet, hogy a logisztika is jó lenne neked, már csak a korábbi tapasztalatod miatt is. Az angolt nekem is fel kell hozni, én felsőfokban már nem gondolkozom, de legalább egy használható szintre.
Én megértelek, mert én is hasonlóan érzek, de úgy voltam vele, hogy muszáj még valamit tanulnom, ha normális munkát akarok még a jövőben. Most egy állami cégnél dolgozom, és ki szeretnék innen törni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!