Álláskeresési járulék egy összegben?
Hogyan lehet egy összegben igényelni az álláskeresési járulékot ("munkanélküli segélyt"). Utána olvastam és valahol azt írják, hogy ha magamnak találok munkát, akkor a fennmaradó járulékot (ami 90 napból maradt) azt igényelni tudom egy összegben. Ez a járulék 80%-a.
Vagy amikor igényelem magát a járulékot akkor kérjem? Alapjáraton lehet egy összegben kérni vagy csak akkor, ha már találtam munkát?
Tudom, hogy vannak feltételek: az előző munkahelyen határozatlan munkaszerződés legalább egy évig stb.
Nálam így volt, nekem így mondta el az ügyintéző.
A fennmaradó egy összegű kifizetést akkortol lehet igényelni, amikortól lejár a naptári folyósítás ideje.
példával.
Tegyük fel megítélik neked a mai naptól 2024.06.24-től 2024.09.24.-ig.
Ebben a köztes időben te bármikor elhelyezkedsz onnantól megszűnik a folyósítás, és 2024.09.25-étől 1 hónapig adhatod be az igényedet a fennmaradt összes egy összegű kifizetésére. Ehhez adnak egy formanyomtatványt amit az új munkahelyednek kell kitöltenie, ami igazolják hogy azóta is jogviszonyod van náluk, és nem az előző munkahelyedre mentél vissza.
Jaradek.
A jarulek az amit te fizetsz. A jaradek amit te kapsz.
Igenyelni akkor tudod a maradek 80%at egy osszegben, ha hatorzatlan ideju szerzodesed probaideje lejar es a munkaltato reszere atnyujtott papirt kitoltve visszaviszed ahova kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!