Nem jár fizetett szabadság hol tudom jelenteni?
Próbálkozhatsz vele csak lehet te húzod a rövidebbet, vagy semmit nem nyersz belőle, csak az idődet, idegedet eszi majd el a bíróságra járkálás.
Gondolom napi bejelentéssel dolgoztatnak, így úgymond szabályos hogy csak a ledolgozott napok után kapsz fizetést, és nincs fizetett szabadságod, erről szól a napi bejelentés.
Az már nyilván nem szabályos hogy 4 órás napi bejelentéssel 8-12 órát dolgozol, de ezt alátámasztani kevés lesz a te bemondásod, ha a cég mosdatni tudja magát fiktív jelenléti ívekkel, amiken az látszik hogy csak négy órákat dolgoztál.
Mindent összevetve szerintem nem éri meg ugrálni, keress egy normális helyet, onnan meg dobbants.
Ezt úgy hívják, hogy napi bejelentés!
A tb-d fizeted?
Ne haragudj, de itt te is erősen ludas vagy. Eleve szürkefoglalkoztatásba nem mennék bele, szóval hiába kéred számon rajtuk a szabit, valszleg nem nyersz vele semmit.
Normális munkahelyet kell keresni.
A kerdes hogy napi bejelentessel dolgozol vagy van szerzodesed heti 20orarol ami hatarozatlan ideju..
Mert elobbinel nincs szabadsag.
"4 órás bejelentéssel, 8 -12 órát dolgozom egy nap"
Az igen. Legalább a túlórát fizetik?
"nettó 2000 Ft-os órabérért, ez mindig ennyi reggel este tökmindegy"
Újabb "az igen".
"viszont ha szabadságot szeretnék arra a napra nem kapok pénzt"
Ez már a 3. szabálytalanság a munkáltató részéről.
Nem tudom, hogy miért mindig bírósággal jön mindenki. Ennek semmi köze a bírósághoz, hiszen a két fél között nincs jogvita.
Kormányhivatalokban találod a megfelelő hatóságot. Foglalkoztatás-felügyeleti hatóság a neve. Ott kell panaszt tenned, intézkedni fognak, mert azért vannak. Ez pont az ő hatáskörük. A munkáltató székhelye/telephelye szerinti megyét keresd.
Nekem is többször segítettek már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!