Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ausztriában élni, de magyar...

Ausztriában élni, de magyar cégnél dolgozni?

Figyelt kérdés

Van aki úgy él Ausztriában hogy közben egy magyarországi cégnél dolgozik (Mo-n bejegyzett, iroda is Magyarországon van stb). Lehetséges egyáltalán? Ilyenkor hol fizet adót? Tb-t? Hol járhat egészségügybe? Stb.

Érdemes egyáltalán?

Igazából csak azért kérdezem mert nem olyan rossz a fizetésem itthon és szakmámban is dolgozom. Viszont hosszútávon (sok minden miatt) szeretnék külföldön élni, leginkabb úgy gondolom Ausztriában. Viszont a németem nemhogy pocsék, egyenesen semmilyen. (Angolul még csak megy.) Szóval ha egyből kimennék dolgozni akkor olyan munkám lehetne ami nem illek a szakmámba, sőt valószínűleg anyagilag is sokkal rosszabb lenne. Ezért először csak lakni mennék, majd ha már megy a nyelv, beilleszkedtem valamennyire akkor utána váltani munkát. Mit gondoltok erről? Illetve egyáltalán lehet-e?

Köszönöm!

2024. jún. 22. 12:20
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
tavmunkaba dolgozol?
2024. jún. 22. 12:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Részben megoldható hogy 1-2 nap egy héten home office legyen, többi iroda (de a "bejárás" kvázi ingyen lenne, csak időben több).
2024. jún. 22. 12:29
 3/10 anonim ***** válasza:
63%

"Érdemes egyáltalán?"

Nem, nem érdemes mivel a megélhetési költségek, lakhatás és szolgáltatási díjak jóval magasabbak Ausztriában, mint Magyarországon.

2024. jún. 22. 14:22
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
elég nagy ostobaság lenne
2024. jún. 22. 15:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha Ausztriában élsz akkor ott adózol. Amúgy nem éri meg magad magyar munkáltatóval szívatni úgy hogy kint élsz.
2024. jún. 22. 15:34
 6/10 anonim ***** válasza:

Németországban volt ez szokás.

Itthon bejelentettek minimálbérre és kaptál hozzá kiküldetési pénzt.Jobb egy helyi cégnél elhelyezkedni

2024. jún. 22. 15:39
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Értem amit írtok, de én úgy vagyok vele hogy a nyelvtudásom hiánya miatt kint elsőre biztos nem kapnék olyan munkát ami szakmámba illik, szóval ha elmennék mondjuk mosogatni vagy takarítani amihez annyira nem kell a nyelv akkor talán kapnék havi nettó 2000 eurót? Ennél többet keresek itthon, így amíg nem tanulnék meg jól németül addig gondoltam maradni a hazai cégnél de már kint élni, beilleszkedni, németet tanulni stb. Nem élnék kevesebből mintha kimegyek és keresek egy olyan munkát amihez nem kell a nyelvtudás. Így sem látjátok értelmét?
2024. jún. 22. 16:25
 8/10 Senior Séf ***** válasza:
43%
Fordítva ülni a lovon?
2024. jún. 23. 14:35
 9/10 anonim ***** válasza:
67%

#7 Ha ezért kapnál nettó 2000-et akkor menj, de szerintem 1500-at ha kapsz…

Nem, az a megoldás, hogy megtanulsz németül és utána mész ki.

2024. júl. 6. 14:25
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Bolond vagy -e?

Sváberlandben van 13. 14. havi fizetés is, Orbániába örülj ha a járulékot, pótlékokat, túlórát rendesen kifizetik!

2024. júl. 7. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!