Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkákkal lehetek...

Milyen munkákkal lehetek digitális nomád, vagyis munkában nem helyhez kötött?

Figyelt kérdés

Egyre több embertől hallom hogy vagy home office dolgozik szinte minden nap, vagy igazából ugyan így csak bárhol a világból mert évente ha kétszer be kell mennie az irodába akkor már sokat mondott.

Milyen szakmákkal, munkakörökben lehet ezt csinálni? Nekem mérnöki végzettségem van, még egy munkahelyen sem ismertem meg a szakmában ahol ezt itthoni cégeknél alkalmazni lehetne.

Akinek van tapasztalata ilyen téren, megírná hogy miben dolgozik, mi a tapasztalat, milyen életét folytat mellette (itthon vagy külföldön el, utazik stb). Mik az előnyei, hátrányai (mert gondolom azért az is van)? Illetve milyen fizetéseket lehet elérni az adott munkakörben?

Köszönöm előre is!

jún. 21. 19:45
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Magyarországon ez azért nem gyakori. Home office sok helyen van de az tényleg home office. IT-s munkakörökben a leggyakoribb
jún. 21. 19:50
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Szoftverfejlesztő.
jún. 21. 20:39
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

A digitális nomádok nem alkalmazottak, hanem szabadúszók, vállalkozók.

A legtöbb EU-s vállalat nem engedi a beosztottainak,hogy úgy dolgozzanak HO-ból,hogy a munkavégzés másik országból történik.

Persze, némelyik megengedi, de ez inkább egy szürke zóna.

A legtöbb digitális nomád IT területen van, de vannak köztük tervezőmérnökök is.

jún. 21. 21:57
 4/10 anonim ***** válasza:
61%

"Akinek van tapasztalata ilyen téren, megírná hogy miben dolgozik, mi a tapasztalat, milyen életét folytat mellette (itthon vagy külföldön el, utazik stb). Mik az előnyei, hátrányai (mert gondolom azért az is van)? Illetve milyen fizetéseket lehet elérni az adott munkakörben?"

Cloud Engineer vagyok, havi 2,8 - 3,2 milliót keresek nyugati cégnek dolgozva. Igazából full home office, de eddig fél évente 1x bementem a luxemburgi irodaházba. Előny rengeteg van, mivel rugalmas a munkaidőm ezért nem szigorúan 8-tól 16:30-ig tart a munkaidőm hanem lényegében amikor ébredek (általában 9:30 - 10:00 körül) valamint nem kell öltözködni, dugóban állni, utazásra időt pazarolni csak átülök a laptopom elé. Másik előnye ha nincs nagy hajtás nem kell a lábamat lógatni az irodaházban feleslegesen, hanem bármi más tevékenységet tudok csinálni vagy aludni. Negatívumnak a kollégáim közül többen a szociális elszeparálódást hozták fel ilyen agilis bullshit meetingen, nekem ezzel sincs semmi problémám, mivel a munkatársaimra munkatársként gondolok semmi komoly kapcsolatot nem akarok elmélyíteni velük, pusztán üzleti partnerek, személyes kapcsolatokból, barátokból, családból pedig nincs hiányom, úgyhogy semmi negatívuma nincs számomra.

jún. 22. 00:31
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Szövegíró vagyok. Most épp alkalmazott, de voltam évekig szabadúszó is. Nem vagyok digitális nomád, itthon élek, de gond nélkül megtehetném, a főnököm már mondta egyszer, hogy bárkinek ilyen ambíciói vannak, nyugodtan, megoldjuk, csak lehetőleg Európán belül. Leginkább azért nem megyek, mert gyerekeim vannak, nekik kell a stabilitás.
jún. 22. 06:59
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
1: itthon sok helyen home office ? Nagysagrendileg kevesebb van mint Európában. Olvastam statisztikát amiben ha jól emlékszem a home officos munkák rész aránya az EU-ban 12 % korul volt. A top 3ban 20 % kornyeken vagy felette ( pl Írország, Finnország). Mi meg az utolsó 3ban 5 % körül !!!!! Ez a sok home office lehetőség ? Eléggé le vagyunk maradva ilyen téren.
aug. 19. 08:17
 7/10 anonim ***** válasza:
84%
Mivel a magyar a gépsoron dolgozik, amíg meg nem érkezik a kínai népköztársaság vagy a fülöp szigetek. Szóval egy olyan helyen, ahol a felsőoktatásban a diktátor iránti elkötelezettség az érték, ott nem sok olyan embert képeznek, aki versenyképes az eu mezőnyben és HO-zhat. Aki ad magára az nem itthon tanul, hanem az eu-ban és ott is fog élni.
szept. 1. 15:25
 8/10 anonim válasza:
80%
Covid után szépen mindenki visszaszivárgott az irodákba. IT-sokat ismerek, de nekik is heti 3 csak otthon, illetve saját céggel rendelkezőket tudok, akik otthon intézik az "irodai munkát", utána pedig szaladgálnak a városban ügyet intézni, partnerekkel találkozni stb.
szept. 1. 21:16
 9/10 NTBS ***** válasza:
44%
Nagyon kevés ilyen van.
szept. 1. 22:17
 10/10 anonim ***** válasza:
57%
Vállalkozó, olyan területen amihez elég egy laptop.
szept. 2. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!