Milyen munkákkal lehetek digitális nomád, vagyis munkában nem helyhez kötött?
Egyre több embertől hallom hogy vagy home office dolgozik szinte minden nap, vagy igazából ugyan így csak bárhol a világból mert évente ha kétszer be kell mennie az irodába akkor már sokat mondott.
Milyen szakmákkal, munkakörökben lehet ezt csinálni? Nekem mérnöki végzettségem van, még egy munkahelyen sem ismertem meg a szakmában ahol ezt itthoni cégeknél alkalmazni lehetne.
Akinek van tapasztalata ilyen téren, megírná hogy miben dolgozik, mi a tapasztalat, milyen életét folytat mellette (itthon vagy külföldön el, utazik stb). Mik az előnyei, hátrányai (mert gondolom azért az is van)? Illetve milyen fizetéseket lehet elérni az adott munkakörben?
Köszönöm előre is!
A digitális nomádok nem alkalmazottak, hanem szabadúszók, vállalkozók.
A legtöbb EU-s vállalat nem engedi a beosztottainak,hogy úgy dolgozzanak HO-ból,hogy a munkavégzés másik országból történik.
Persze, némelyik megengedi, de ez inkább egy szürke zóna.
A legtöbb digitális nomád IT területen van, de vannak köztük tervezőmérnökök is.
"Akinek van tapasztalata ilyen téren, megírná hogy miben dolgozik, mi a tapasztalat, milyen életét folytat mellette (itthon vagy külföldön el, utazik stb). Mik az előnyei, hátrányai (mert gondolom azért az is van)? Illetve milyen fizetéseket lehet elérni az adott munkakörben?"
Cloud Engineer vagyok, havi 2,8 - 3,2 milliót keresek nyugati cégnek dolgozva. Igazából full home office, de eddig fél évente 1x bementem a luxemburgi irodaházba. Előny rengeteg van, mivel rugalmas a munkaidőm ezért nem szigorúan 8-tól 16:30-ig tart a munkaidőm hanem lényegében amikor ébredek (általában 9:30 - 10:00 körül) valamint nem kell öltözködni, dugóban állni, utazásra időt pazarolni csak átülök a laptopom elé. Másik előnye ha nincs nagy hajtás nem kell a lábamat lógatni az irodaházban feleslegesen, hanem bármi más tevékenységet tudok csinálni vagy aludni. Negatívumnak a kollégáim közül többen a szociális elszeparálódást hozták fel ilyen agilis bullshit meetingen, nekem ezzel sincs semmi problémám, mivel a munkatársaimra munkatársként gondolok semmi komoly kapcsolatot nem akarok elmélyíteni velük, pusztán üzleti partnerek, személyes kapcsolatokból, barátokból, családból pedig nincs hiányom, úgyhogy semmi negatívuma nincs számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!