Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kirúghatnak pusztán táppénz...

Kirúghatnak pusztán táppénz miatt?

Figyelt kérdés
Idén 3x kellett táppénzre mennem 1-1 hetekre. 1x összeszedtem valami bélrendszeri hasmenéses valamit, 1x influenzás voltam most pedig csoklósérülést szenvedtem el. Emiatt már mérges a főnököm és akár lehetséges, hogy most visszatérve táppénz után elküldenek mondván kamuzok. Ha ilyen történne én, mint munkavállaló mit tehetek?
jún. 18. 10:42
 1/1 anonim ***** válasza:
87%

Ha hatarozatlan ideju a szerzodesed akkor indokolnia kell a munkaltatoi felmondast. Az biztos hogy azonnali hatallyal emiatt nem rughat ki, de ugy elkuldhet,valid indokkal, hogy jar felmondasi ido(feletol felment) es megfelelo idovel a hatad mogott vegkielegites.

Ebben a munkaltatoi felmondasban kell egy valid indok. Ezzel az indokkal ha nem ertesz egyet megtamadhatod a birosagon. De szabalyozva van hogy mi lehet az indok. Az nem hogy sokat vagy beteg, no vagy, terhes vagy, ateista vagy, cigany vagy stb..

Valid indok a leepites, megszunik a munkakorod, a munkadra elozetesen tobb panasz is volt, fegyelmid volt, loptal stb. De ezeknek az indokoknak is igaznak kell lenni. Azt nem lehet megtenni hogy azt mondjak hogy megszunik a poziciod, aztan ket het mulva ugyanarra interjuztatnak. Ahogy az sem lehet indok hogy rosszul dolgoztal, ha errol korabban a felettesed pl nem tajekoztatott hogy szedd ossze magad.

Ha probaidos vagy akkor indoklas nelkul elkuldhet.

jún. 18. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!