Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Félsz az AI elterjedésétől?

Félsz az AI elterjedésétől?

Figyelt kérdés
Félted az állásod és ha igen mi az mennyi tapasztalattal?
jún. 13. 15:08
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem.
jún. 13. 15:13
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Nem
jún. 13. 15:21
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Foglalkoztam mar AI tesztelessel ezelott kb 5 evvel, akkor meg az LLMek ennyire nem voltak elterjedve. Akkor se feltem, most se
jún. 13. 16:00
 4/10 anonim ***** válasza:
37%
Csak az "autododikta"(érts megnézett 3 youtube videót) bootcampes idiótákra jelent veszélyt az ai. Azokra akik megcsináltak egy BProf vagy Bsc diplomát úgy, hogy komolyan vették a tanulmányaikat(tehát a papíron kívül feltud mutatni értelmezhető mennyiségű it diákmunka tapasztalatot vagy versenyeredményt) továbbra sem fenyegeti az ai.
jún. 13. 16:11
 5/10 anonim ***** válasza:
8%
Persze félek, jó vége sehogy se lesz.
jún. 13. 16:46
 6/10 anonim ***** válasza:
73%
Nem. Az AI cuccok sok területen megkönnyítik a munkát, hatékonyabbá teszik, hasznosak, de kompletten elvégezni max az ilyen betanított droidmunkákat képes, ipari robotok formájában. Tudattal nem rendelkezik, csak egy szoftver, önálló gondolkodásra, döntéshozatalra nem képes, kreatív dolgokhoz is emberi imputra van szüksége, ha nem dolgozom vele, kikapcsolom, akkor nincs, nem csinál semmit. Ha meg öntudatra ébredne, és függetlenítené magát az emberi fajtól meg az energiaforrásoktól, akkor meg rohadtul nem az állásom elvesztése miatt aggódnék.
jún. 13. 17:23
 7/10 anonim ***** válasza:
78%
Nem. Hozzánk úgyis minden késve érkezik el. Szóval majd az bedőlt Amerika rá 10 évre hozzánk is eljut.
jún. 13. 18:07
 8/10 anonim ***** válasza:
38%
Felek. Egy nap meglatod, mennel egy jo bacasra rosszlanyhoz aztan kideruk hogy egy robi akar lepippantani. Hova fajul a vilag, akkor mar inkabb a markomra bizom
jún. 13. 19:38
 9/10 anonim ***** válasza:
36%

Igen, hosszú távon game changer lesz, én megkockázatom hogy a váci úti ssc-k táján simán elviszi majd a pozik negyedét is 10 éven belül, persze ez nem leépítés lesz egyik napról a másikra, hanem egyre nehezebben kapnak majd headcountot, egyre olcsóbban vesznek fel kevésbé képzett embert, átszerveznek, es hopp 5 év alatt összement egy egykor komoly department.

A covid alatt dolgoztam egy ai startupnál, és azóta csak hajmeresztőbb dolgokat hallok, az emberek jelentős része egyszerűen nem végez olyan összetett szellemi munkát, hogy egy ai ne fedné le a feladatai 60-79%-át.

Részben ezen tapasztalataim okán én átmentem nagyvállalati sales területre.

jún. 13. 19:47
 10/10 anonim ***** válasza:
27%

Nem.

Már a nyolcvanas években is voltak automaták, meg érintőkijelző is. (persze nem magyarországon!).

jún. 16. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!