Tényleg ennyire alja meló a vagyonőrködés?
Tavaly megcsináltam egy vagyonőr tamfolyamot, gondoltam jól jöhet később.
Nos, van mellette szakmám, de nem rég elegem lett a munkahelyemből és gondoltam akkor már ki lehetne magamat próbálni a vagyonőrködésben. Ja, csak mindenhol azt olvasom, meg az álláshirdetések is tanúsítják, hogy ritka gyengék az órabérek, bejelentés elég ritka és sok esetben pl kifizettetik veled a formaruhát is.
Tényleg ennyire korrupt ez a szakma?
Magyarországon az egyik legkorruptabb szakmának számít!
Biztonságiőrnek az alábbi személyek menjenek.
1. Van egy fix nyugdíja az illetőnek, és mellette elmegy vagyonőrnek, hogy azt egy kicsit kibővítse.
2. Van valakinek egy adott munkahelye, de mellette sok szabadideje, és mellette elmegy vagyonőrnek, de ott már csak napibejelentéssel.
Fő állásban a vagyonőrködést csinálni nem lehet, mert hogy az adott illető meg is éljen belőle, ahhoz havonta 280-350 órákat kellene dolgozni. Ezen a ponton már mindenki kikészülne, nagyon gyorsan, fizikailag és mentálisan is.
A vagyonőrcégeknek a 95%-nál, komoly problémák vannak. Nincsen fizetett szabadság, se pótlékok... bocsánat vannak, de csak papíron, amit a az adott cég elfog lopni. Kifizetések, egyik része átutalás a másik meg készpénzben, de vannak olyan cégek ahol csak a készpénzes verzió van jelen. Össze vagy zárva, alkoholista és nyugtató függő emberekkel.
Áruházba őrködni NE MENJEN SENKI, több az órabér de a felelősség is.
Én közel 5 évig csináltam, de egy életre elég volt.
A vagyonőr bizonyítványomat és vagyonőrkártyámat, plusz a különbözeti vizsgámat is, elégetem mert nem jó SEMMIRE!
A cégek feljelentése, nagyon macerás, és előbb szűnik meg az alvállalkozó, minthogy bármit is rálehessen bizonyítani. Kivan ez találva.
Nem ajánlom senkinek. Hamarabb mennék el kukásnak, mint hogy újra vagyonőr legyek. Undorító ami a vagyonvédelemben működik!
"Az lett. Sajnos"
Lett? Őszintén mikor nem volt az?
Kettő út van ebbe.
1) Van egy csókos helyed és még jól is fizet, ami kihalás alapon megy, tehát bekerülni egy a sokhoz esély.
2) Másodállás vagy nyugdíj. A munkád megengedi, hogy akár heti 1-2 napban lenyomj egy 24et vagy 12-t.
Persze elmehetsz egy telephelyre őrködni, de most tényleg.. mennyi ilyen besurranás történik? Csupán a jelenléted kell, hiszen ha tényleg valami történik akkor fizet a biztosító a telephelynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!