Ki fognak rúgni, mire készüljek? (Multi)
Jovoheten lesz a beszelgetes, egeszen valoszinu, hogy kirugnak.
Egyszer sem szoltak ram, hogy rosszul végzem a munkam. (Multi)
Igy en fellebbezhetek a kirugas ellen? Adhatok feltételeket?
Biztos nem rugnak ki. Multinal az elso beszelgetes olyan mint a semmi. Irasos panasszal kezdodik a kirugas...
De ha megis ki akarnanak rugni, akkor kozos megegyezest akarnak majd kihozni, ott siman mondhatod hogy neked jo a kozos megegyezes ha melle adnak fel evnyi fizetest.
"gy en fellebbezhetek a kirugas ellen?"
A felmondás nem egy határozat, ami ellen fellebbezéssel lehetne élni. A felmondás egy egyoldalú jognyilatkozat, ebből kifolyólag nem kell a másik fél beleegyezése, az átvétellel joghatást vált ki.
"Adhatok feltételeket?"
Ha közös megegyezéssel szeretnék megszüntetni a jogviszonyodat, akkor nyilván beleszólhatsz, hogy milyen feltételek esetén vagy csak hajlandó a közös megegyezésről szóló megállapodást aláírni. A közös megegyezés az nem felmondás (nem kirúgás), teljesen más szabályok vonatkoznak rá, mint egy felmondásra.
Én például csak úgy voltam hajlandó távozni - mivel nem volt megfelelő indok az elbocsátásomra -, hogy vittem magammal a céges autót. Beleegyeztek. Írásba foglaltuk, és kész.
1, koszonom!
2, de nem mondhatja fel indoklas nelkul tudtommal.. semmit nem mondtak sem irasban sem szoban ami gáz lenne rámnézve.
"de nem mondhatja fel indoklas nelkul tudtommal.."
Jól tudod. A munkáltatónak mindig meg kell indokolnia a felmondását. Nem szóban! Írásban...
Az indok meg kell, hogy feleljen az MT-ben foglaltaknak, egyébként jogellenes a munkaviszony megszüntetése, és mehetsz perelni a munkáltatót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!