Miután kifizettetek minden számlát, albit stb kötelező fizetni valót, mennyi pénzből gazdálkodtok?
Két mérnöki (egy agráros és egy gépész) fizetésből élünk, két autó, saját kertes ház hitellel, elég nagy lábon.
A teljes bevételünk kb 20%-a megy el az ilyen kötelező dolgokra (nyilván kivonom belőle a benzinpénzt, amit visszakapok).
Na ha a kaját is hozzá kell tenni meg a ruházkodást, piperecuccot, akkor el tudunk cseszni iszonyú összegeket :D nem spórolok soha a kaján, nálunk nincs teszkóvoljú csirkefarhát meg rothadt alma. Ezek a költségek kb a teljes bevétel 35-40%-a. Szóval a maradék 30% az, amit szórakozásra költünk, ebben benne van az is, hogy növény- és könyvmániás vagyok, a gyerek is imádja a mesekönyveket, a férjem airsoftozik. Szóval ja, el tudunk verni egy halom pénzt feleslegesen is. Viszont minden hónapban rakunk félre, a gyereknek is van saját megtakarítási számlája. Most várjuk a második babát, neki is lesz. Ez kb a 10%-a a bevételnek.
A kettőnk összbevétele kb 1,5 millió egy hónapban, a jászságban élünk. Nem tudom ez mennyiben segít neked.
Most komolyan ennyire lepontozza valaki, hogy ketten keresünk 1,5 millió forintot úgy, hogy rohadt sokat tanultunk ezért a diplomáért és minden évben megyünk szépen a továbbképzésekre? Tessék, lehet utánunk csinálni, nem csak irigykedni kell. Én pl munka meg terhesség mellett kezdtem el az egyetemet, mert elegem lett abból, hogy a régi szakmámban szarba se vesznek. 23 évesen indultam neki levelezőn. Most a férjem csinálja a mestert, ha azzal végez akkor én kezdem a mesterképzést. Úgy, hogy most jön a második baba. Ja kérem, mi szeretnénk fejlődni, nem megrekedni és nyavalyogni a külső tényezők miatt.
Teljesen egyetértek a négyessel, ha ennyire hisztiztek akkor tessék változtatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!