Általában egy vezető hány százalékkal keres többet a beosztottjainál?
Arra gondolok, hogy mondjuk egy 6-8 szintből álló multinál, lépcsőnként mennyivel nő a fizetés?
Így első tippre ilyen 30-50százalékot gondolnék.
Szóval ha mondjuk egy egyszerű dolgozó brutto 600ezret keres, akkor a 6 lépcsővel felette lévő vezérigazgató 600ezer * 1.3^6 -> kb.bruttó 3 milliót
Vagy 1.5-ös szorzó esetén kb. Bruttó 7 milliót.
Mondjuk a kettő között hamar elég nagy eltérés mutatkozik.
Nagyjából reálisak ezek a számok vajon?
Ez nagyon cégfüggő, az előző munkahelyemen a főnökkel nagy haverok voltunk, állandóan mentünk együtt inni, aztán egyszer elárulta, hogy kb 70%-kal keres többet nálam.
Ahol most vagyok csak becsülni tudom, de az a pali már a felsővezetésben ül, szóval egy 4-5xes szorzó befigyelhet.
cegtol fugg.
Dolgoztam egy aruhazban entry level pozicioban kint, ahol eves fizetesem 23.000 dollar volt ami nagyon keves, de akkor ennek is orultem.
A manager aki 2vel volt felettem az olyan 60 korul keresett, a store manager pedig 100 k korul. De ez is valtozo hogy ki mennyit kap mert somindentol fugg a fizetes. Van olyan aki 1 dollarral kap tobbet orankent mint a beosztottja akinek joval kevesebb a felelossege.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!