Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » IT-ban tapasztalatlan juniorké...

IT-ban tapasztalatlan juniorként a KKV és állami szektorban is nehéz munkát találni, vagy csak a multiknál kell virítani?

Figyelt kérdés
Nem érint, pusztán érdekel.

2024. máj. 20. 17:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
35%
#8 Senior fejlesztőként még speciális terület ismerete nélkül is el tudsz érni bruttó 1,3 milliót KKV-nél és 1,5 milliót vagy többet multinál. Kétlem, hogy állami szervnél akár az 1 millió meglenne.
2024. máj. 21. 15:41
 12/20 anonim ***** válasza:
58%

11#

Az 1.3 millió medior bér. Általános web devnél is.

2024. máj. 21. 16:30
 13/20 anonim ***** válasza:
64%

Csak akkor az csődbe megy, mert piaci alapon nem ér sokat a tudásuk. Az állami cég nem csődbe akkor se, ha mindenki idióta. És rendszerint a többség idióta.

És igen, nekem több állami cégtől hallottam már story-kat ismerősökön keresztül, hogy mi megy ott, beleértve a 4ig-t is.

2024. máj. 21. 18:17
 14/20 anonim ***** válasza:
78%
11-es pedig el lehet érni, nyílván nem egy iskolában rendszergazdaként, de vannak piaci alapon működő cégek amik szintén szarul fizetnek. Csak annak lehet releváns viszonyítása alapja aki dolgozott mind2 szektorban. Az hogy a szomszéd józsibácsi mit mond az nem releváns. Az hogy az állami cégeknél idióták dolgoznak az megint nagy általánosítás, gőzöd sincs ezekről az emberekről, nem ismered őket, nem tudod miért mentek oda dolgozni, fogalmad sincs arról milyen képességekkel rendelkeznek. Ez ugyanolyan általánosítás, mint hogy például a cégek a BME-s és Corvinusos diákokat részesítik előnyben, mert hogy nevesebb egyetemek, meg oda járnak a jobb képességűek. Mind2 szektornak megvannak az előnyei és a hátrányai amúgy, és mind2 helyen dolgoznak jó és rossz szakemberek.
2024. máj. 22. 10:29
 15/20 anonim ***** válasza:
34%

"Az hogy az állami cégeknél idióták dolgoznak az megint nagy általánosítás"

Csak azért problémás az érvelésed, mert te ugyanúgy általánosítasz, csak másik irányból.

Ha nem lehet elmondani, hogy szarul keresnek, vagy szakmailag alacsonyabb a színvonal, akkor általános azt se mondhatjuk el, amit te elmondasz.

"Csak annak lehet releváns viszonyítása alapja aki dolgozott mind2 szektorban"

Ez szintén érvelési hiba. Azért mert pl. csak balkezes emberek ismersz, nem mondhatod el, hogy mindenki balkezes, ezért a legkevésbé releváns annak a szava, aki kizárólag saját tapasztalata alapján állít valamit.

Így, ha te követed az érvedet, akkor legnagyobb eséllyel itt te hazudsz a legnagyobbat.

"Mind2 szektornak megvannak az előnyei és a hátrányai amúgy, és mind2 helyen dolgoznak jó és rossz szakemberek."

Az a helyzet, hogy nem.

Általánosságban ez bizony nem mondható el. Egy-két kivétel van.

Nyilván, 1-2 fontosabb nemzetbiztonsági pozíciót meg hasonlókat meg fognak jól fizetni és el is várják az alaposabb tudást, csak ez nem releváns, amikor a másik 5 ezer állami helyen semmiféle ismeretet nem várnak el.

És míg egy másik országban tényleg van előnye vagy lehet előnye egy állami pozíciónak, Mo.-on nincs. Szakmailag rosszabb, mivel a fizetés alacsonyabb általánosságban - ez ismert tény -, és a fizu alacsonyabb, mert nem piaci alapon működik.

2024. máj. 22. 22:53
 16/20 anonim ***** válasza:
88%
Az állami cégek fejlesztésein általában meg is látszik ez az egész. Pl. a BKV rendszere, amiben anno simán kliens oldali paraméterváltoztatással tetszőleges áron lehetett bérletet venni. Azért ahol ilyen bődületes szarvashibával kiengednek valamit éles renszerre, ott teljesen szakmaiatlan az egész fejlesztőgárda.
2024. máj. 23. 07:31
 17/20 anonim ***** válasza:
56%
Azért nem csak a fizetés a lényeg sok embernél. Állami munkahelyek általában családbarátabbak. Én is dolgoztam egy elég nagy állami szervnél, ott gond nélkül elmehettek az anyukák szülni és a HR-nél se volt szempont ez, tőlem se kérdezték meg interjún hogy akarok-e szülni, pedig a koromból ez nálam pont releváns kérdés lenne. Közben meg egy gigamultinál ezt a kérdést simán megkérdezték tőlem(és senki en jöjjön nekem azzal, hogy ezt nem kérdezhetik meg....leszarják és ha nem válaszolsz akkor red flageled magad a továbbiakban).
2024. máj. 23. 11:35
 18/20 anonim ***** válasza:
70%

Ezzel szemben ma pont az a helyzet, hogy családbarátabbak a multik, mert állami cégnél dolgozó haveromnál a HO-t eltörölték. Nekem multinál még mindig lehet home office-ból dolgozni.

2024. máj. 23. 15:28
 19/20 anonim ***** válasza:
25%
HO szempontjából előnyösebbek a multi cégek. A 17-es arról beszélt, hogy valószínű az állami cégek nyitottabbak a fiatal nők számárat-->tehát pl. nem kérdezik meg tőled, hogy akarsz-e mostanában szülni és ha ott dolgozol akkor is gond nélkül elmehetsz szülni.
2024. máj. 25. 12:21
 20/20 anonim ***** válasza:
61%

Csak a HO pont a nők számára előny, mert otthonról lehet gyerek mellett dolgozni.

Egyébként én multinál vagyok és nálunk a férfiak is kapnak pl. 90 napnyi szabit gyerekszületésekor, szóval még ebben is jobb a multi.

2024. máj. 27. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!