Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyárban, operátorként szeretne...

Gyárban, operátorként szeretnek elhelyezkedni, jelenleg mobilis vagyok. Hol lehetne legtöbbet keresni az országban, s melyik gyárban?

Figyelt kérdés
Havi netto 800 ezer lenne a cél! 25 múltam.

máj. 20. 17:07
 1/10 A kérdező kommentje:
*szeretnék*
máj. 20. 17:08
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
vicces fiú vagy te
máj. 20. 17:18
 3/10 anonim válasza:
64%
Jelentkezz Egis, Richter, Audi gyárakba. 4 műszakkal megvan a 800, talán több is!
máj. 20. 17:44
 4/10 anonim válasza:
75%
Ha vállalod a hétvégi munkát, akkor ezt az ampullagyárban, de a kuplungyárban is megkapod.
máj. 20. 17:55
 5/10 anonim ***** válasza:
52%
Ilyen helyeken ahol az operátor megkeres 800e-t, mennyit kap egy senior mérnök? Bruttó 5 millió havi fizut?
máj. 20. 18:08
 6/10 anonim ***** válasza:
33%
Gyógyszergyárakat nem ajánlom, ha fontos az egészséged.
máj. 21. 08:56
 7/10 anonim ***** válasza:
71%
Ezt én is szeretném tudni. Jelenleg 3 műszakba keresek nettó 280-at. Valaki tud jobbat ajánlani? :D
máj. 21. 10:45
 8/10 anonim ***** válasza:
56%
Szombathelyen LUK gyárban elég jól fizetnek. Bár sima operátorként még hétvégékkel, túlórákkal, 3 műszakban is necces a bruttó 800.
máj. 21. 10:55
 9/10 anonim ***** válasza:
#5 Dehogy kap annyit, szép is lenne... a mérnöki fizetés a legtöbb multinál most már megszégyenítően alacsony, messze nincs olyan megbecsültség mint régen. 10-15 éve azt beszélte mindenki hogy mérnökhiány van, ma meg dunát lehet rekeszteni a végzettekből. Jó ha minden harmadik-negyedik kap igazi mérnöki munkát visszafogott fizuért, a többinek meg marad a technikusi munka.
máj. 21. 16:21
 10/10 anonim ***** válasza:
56%

#9, én nem úgy látom, hogy most annyivel több mérnök végezne az egyetemeken, mint 10-20 éve. Inkább a cégek kezdtek el spórolni. És azokat a munkákat amiket 20 éve még mérnökök végeztek, beidomított technikusokra bízzák. Így valamennyit tudnak faragni a bérköltségen.

Én vagyész vagyok. A 2000-es években végeztem. Mi még 120 fős évolyamban indultunk. Igaz a végére maradtunk épphogy 20-an. A többieket kiszórták. Megvolt az az előny, hogy tényleg csak azok kaptak diplomát, akik a legrátermettebbek voltak. Most felveszek 25-öt, ebből elig szórnak ki valakit, mert ha lemorzsolódás van, pénzbeli elvonást kapnak az egyetemek. Nem a legjobb stratégia hosszú távon, mert így felhígul a szakma és a szakemberi minőség rovására fog menni. Így tényleg tudásban sem lesz nagy különbség egy mérnök és egy technikus között. Gondolom más mérnöki szakmákban is hasonlóan lehet a helyzet...

Mivel a mérnökök helyett technikusokot foglalkoztatnak, a munkaerőpiacon is kevésbé keresettek, emiatt látrányban vannak a bérek tekintetében is. A mai eszemmel én pl biztos, hogy nem mennék egyetemre. Inkább valami szakmunkát tanulnék. Kétkezi munkásként, nem állítom hogy egyszerű és pihentető, de jóval többet meg lehet manapság keresni.

máj. 21. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!