Gyárban, operátorként szeretnek elhelyezkedni, jelenleg mobilis vagyok. Hol lehetne legtöbbet keresni az országban, s melyik gyárban?
#9, én nem úgy látom, hogy most annyivel több mérnök végezne az egyetemeken, mint 10-20 éve. Inkább a cégek kezdtek el spórolni. És azokat a munkákat amiket 20 éve még mérnökök végeztek, beidomított technikusokra bízzák. Így valamennyit tudnak faragni a bérköltségen.
Én vagyész vagyok. A 2000-es években végeztem. Mi még 120 fős évolyamban indultunk. Igaz a végére maradtunk épphogy 20-an. A többieket kiszórták. Megvolt az az előny, hogy tényleg csak azok kaptak diplomát, akik a legrátermettebbek voltak. Most felveszek 25-öt, ebből elig szórnak ki valakit, mert ha lemorzsolódás van, pénzbeli elvonást kapnak az egyetemek. Nem a legjobb stratégia hosszú távon, mert így felhígul a szakma és a szakemberi minőség rovására fog menni. Így tényleg tudásban sem lesz nagy különbség egy mérnök és egy technikus között. Gondolom más mérnöki szakmákban is hasonlóan lehet a helyzet...
Mivel a mérnökök helyett technikusokot foglalkoztatnak, a munkaerőpiacon is kevésbé keresettek, emiatt látrányban vannak a bérek tekintetében is. A mai eszemmel én pl biztos, hogy nem mennék egyetemre. Inkább valami szakmunkát tanulnék. Kétkezi munkásként, nem állítom hogy egyszerű és pihentető, de jóval többet meg lehet manapság keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!