Kérdés az Önkéntes Műveleti Tartalékos rendszerről?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi időt kell egy évben ténylegesen tartalékos katonaként szolgálatot teljesíteni?
Nem vagyok haszonleső, illetve nem is ebből a pénzből szeretnék megélni, de szerintem az az illeték amelyeket a szerződésben meghatároznak mint "rendelkezésre állási díj" elég kecsegtető kiegészítés egy fiatal számára.
Úgy gondolom hogy a svájci tartalékos haderő egy jó példakép a tartalékos rendszernek, ott a fiatalok bevonulnak az alapkiképzésre és utána nem zargatják őket, de ha nagyon nagy a szükség akkor ténylegesen tudnak katasztrófavédelmi vagy pedig tényleges katonai szolgálattal segíteni a hazájukat.
Azzal is tisztában vagyok hogy azok az emberek akik ténylegesen ebből a Tartalékos katonai szolgálatból próbálnak megélni legtöbb esetben lé a kanálban. Úgy tervezem hogy diploma után végezném el ezt a 20 napos kiképzést, hogy ezzel is jobb anyagi körülmények között tudjak majd élni, ha a barátnőmmel ketten elmegyünk egy ilyenre és a Diploma miatt több pénzt tudnánk szerezni, akkor abból vígan akár nyaralni is el lehetne menni.
Én ténylegesen szeretném szolgálni a hazámat azzal hogy vállalok gyermeket és azokat a nemzet és a környezetük hasznos tagjává nevelem. Érdekelnek a drónok illetve a harcászat, így csak az alapkiképzést vállalnám be illetve a legvégsőbb esetben a fegyverviselést és a katasztrófaelhárítási munkálatokban való segédkezést.
Ez lenne a legfőbb kérdés, egy évben mennyi időre hívhatnak be emiatt.
Minden választ előre köszönök :)
Szia! Érdemes a katonai_toborzas insta oldalra írni ezzel kapcsolatban egy üzenetet. Ott szoktak válaszolni. Egyébként többféle tartalékos szolgálati forma van. Az ÖTT az, amikor kapsz egy kiképzést, egy éves rendelkezésre állási díjat és körülbelül félévente egyszer hívnak be feladatra, gyakorlatra vagy ha vmi. katasztrófavédelmi feladat van. Amikor behíváson vagy, akkor kapod a rendfokozatnak megfelelő összeget. Ezek szerintem 2 hét és egy hónap között vannak alkalmanként, de gondolom azon is múlik, hogy mit tud a munkáltatóddal / iskoláddal lebeszélni a honvédség (ugye ilyenkor őket is kompenzálják, amikor távol vagy). A kiképzésed alatt is kapsz fizut, de ott még nincs rendfokozatod, szóval havi nettó 300 körül kapnál a számládra.
Szerintem te most erre gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!