Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mégis miért feltétel egy...

Mégis miért feltétel egy iskolai portásnak jogosítvány??

Figyelt kérdés
Még szakképesítés sem kell hozzá, egy helyen történő foglalkoztatás. Akkor mégis miért kell hozzá jogosítvány? Esetleg van olyan hogy be küldöm és mégis felvesz hogy nincs jogsim? Vagyonőr tanfolyam viszont folyamatban.

máj. 18. 21:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
58%
Pl. Budapesten egyáltalán nem. Sőt. Sokkal nyugalmasabb az élete. Ez olyanoktól hallom, akik sokáig vezettek, de mostanában inkább tömegközlekednek: közben olvasgathatnak, pihenhetnek, átgondolhatják a napjukat, stb., nem a forgalmat kell figyelniük egyfolytában, nem kell idegeskedniük a parkolás miatt, stb.
máj. 20. 11:07
 12/21 anonim ***** válasza:
64%

A szülővárosomban (ami egy kis-közepes város) valóban eléggé fontos egy saját autó.

10+ éve élek Budapesten, még csak véletlenül sem jutna eszembe ide autót venni, csak egy nyűg lenne. És barátom, nem az ül otthon négy fal között, akinek nincs autója, hanem aki nem akar repülni. :D Értem én, hogy neked nagyon jó elautózni Alsó-lófüttyfalvára, de a tömegeknek már nem Balatonra autózgatni a was ist das.

máj. 20. 12:15
 13/21 anonim ***** válasza:
24%

12# ne haragudj, de amikor nem volt kocsim, kb sehova nem jutottam el. Kettő m2-en mozogtam ahova muszáj volt.

Aztán lett jogsim, kocsim.

Ég és föld a különbség. Nőként neg plussz biztonságos is, nem zaklat senki mint vonaton, belülről zárható és kész. Ott a cuccom, pakolható a kocsi, sőt, volt olyan hogy nyári buli után kocsiban aludtunk.

Szóval ez nem csak arról szól hogy A-ból B be közlekedni.

Mindenképpen óriási hátrány akinek nincs.

máj. 20. 12:45
 14/21 anonim ***** válasza:
21%

"12# ne haragudj, de amikor nem volt kocsim, kb sehova nem jutottam el. Kettő m2-en mozogtam ahova muszáj volt."

Hát ez elég szomorú :D

Van jogsim ezer éve, kocsim most nincs, de semmivel nem megyek sehová kevesebbet mint előtte.

Buli után én elmegyek haza, maximum hívok taxit, de ha nagyon messze vagyok otthonról, akkor sem egy kocsiban fogok nyomorigni mint egy tini, hanem foglalok szállást, mint egy igazi felnőtt. :D Jól néznénk ki bakker, ott fekszek a kocsi ülésében :D

Én elhiszem, hogy neked óriási hátrány, mert valamiért képtelen vagy megoldani másképp az életedet, de az én spanyol, görög, stb. nyaralásom szempontjából mondjuk tök mindegy, hogy van-e autóm, mert úgysem azzal megyek és nem is abban alszok.

máj. 20. 12:51
 15/21 anonim ***** válasza:
18%

14# nem kell nagyképűsködni. Nekem idén 30 éves a jogsim. Azóta vezetek napi szinten.

És nyilván 17 évesen aludtunk kocsiban, de most is megteszi ha netán úgy alakulna.

Nem jársz te sehova, hogy mennél el túrázni a hegyekbe? Melyik busz visz oda mondd csak? És most megyek költözködni, szerinted mivel viszem a cuccaimat? Taxival?

És a nagybevásárlás 2 gyerekkel?

Ha fiú vagy, tuti nincs gyereked. Mert ahhoz bizony kocsi kell. Sokszor kettő is. És itt az összes szomszédunknak minimum 2 kocsija van. Az egyiknek van csak egy mert ott a feleség biciklivel jár dolgozni. És a fiamnak is van 18 éves kora óta.

máj. 20. 13:32
 16/21 anonim ***** válasza:
54%

"Nem jársz te sehova, hogy mennél el túrázni a hegyekbe? Melyik busz visz oda mondd csak? És most megyek költözködni, szerinted mivel viszem a cuccaimat? Taxival?"

Hát ha ez egy heti szintű program lenne, hogy túrázni járok a hegyekbe, akkor biztos vennék autót, de nem az és hidd el, hogy az emberek 99%-ának ez maximum egy alkalmi hobbi vagy sport. Igen, megoldom autó nélkül, vagy más hogy autót a társaságból, esetleg bérlünk, ahogy külföldön is. :)

A költözést pedig eddig költöztetővel oldottam meg. Egyszerűbb ám egy fordulóval elvinni a cuccokat, mint egy személyautóval fordulni fél tucatszor. De ha nagyon kevés cuccod van, akkor itt is opció a bérlés/taxi/ismerős, stb. De a költözés az szintén tipikusan olyan dolog, ami meglehetősen alkalmi dolog, csak ezért kellene autót fenntartani?

"És a nagybevásárlás 2 gyerekkel?"

Én rendelni szoktam általában, már ha olyan istenien nagy bevásárlásra van szükségem.

"Ha fiú vagy, tuti nincs gyereked. Mert ahhoz bizony kocsi kell. "

Miért, ha nő vagyok akkor lehet gyerekem? :D

"Az egyiknek van csak egy mert ott a feleség biciklivel jár dolgozni."

Én eddig gyalog vagy 20-25 perc BKV-val jártam. És igazából a legtöbb ember szintén akit ismerek.

Fel kéne fogni, ami tudom hogy nehéz, de ez az igazság: sok élethelyzet esetén nincs szükség autóra. Budapest belvárosában nekem perpill rohadtul nem kell évek óta. Ha a szülővárásomban élnék - ahogy már említettem - ott biztosan kellene. De ezt így explicit kijelenteni, hogy autó az KELL, nettó ökörség, már bocsánat :D Nyilvánvalóan nem kell mindig, mindenkinek.

máj. 20. 14:09
 17/21 anonim ***** válasza:
39%

"tuti nincs gyereked. Mert ahhoz bizony kocsi kell. Sokszor kettő is."

Lószart.

máj. 20. 14:55
 18/21 anonim ***** válasza:
27%

16#

Látod, csak budapestig fog az agyad!

Ha nem tudnád a lakosság 80% a nem ott él, és képzeld szüksége lenne autóra, mert szar a tömegközlekedés, mint ahogy nálunk is. Egyszerűen nem is fejlesztik, nincs is kinek, mert itt mindenkinek van kocsija a környéken.

máj. 22. 21:55
 19/21 anonim ***** válasza:
31%

"Látod, csak budapestig fog az agyad!"

Látod, neked meg addig fog az agyad, hogy olvasni nem tudsz. Direkt leírtam, hogy a szülővárosomban nekem is lenne/volt autóm, ott nem megy másképp. (Nyilván ott is megoldja sok ember autó nélkül, de kényelmesebb azzal).

Azt írtam le, hogy nem kell minden élethelyzetben. Nekem most évek óta rohadtul nem kell és nem is hiányzik. Mi ezen olyan hihetetlen?

máj. 22. 22:15
 20/21 anonim ***** válasza:
21%

Most mit veszekedtek?

Iskolai portásnak feltétele hogy legyen jogsija.

Amúgy is alap. Ha kell ha nem jó ha van

máj. 23. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!