Interjúkon, ahol angolul is kell beszélni (de nem használjuk aktívan a nyelvet), mennyire kell angolul tudni?
Nem vagyok recruiter, de angoltanár barátomtól tudom, hogy van olyan a nyelvtanitasban, hogy a tanarnak be kell loni, milyen szinten van a diak es egy szinttel magasabban kell beszelni hozza.
Kétszer utasítottak el munkaügyben:
Először az volt a baj, hogy nagyon le akartam őket nyűgözni, nagyon igyekeztem C1-es C2-es szavakat és idiómákat használni, beajánlós havertól visszahallottam, hogy túl jól beszéltem angolul, és nem értették és nem tetszett a supervisornak sem a recruiternek.
Ezt is kaptam vissza: túlképzett vagyok.
A másodiknál B2+ volt a recruiter szintje, elkezdtem B2-en beszélni vele, azt kaptam vissza, hogy a nyelvem kell csiszolni.
Én nem tudom, soha nem gondoltam túl az angol beszédet interjúkon. Nagyon messze vagyok az anyanyelvi szinttől, de mindig megértetem magamat, tudok tárgyalni angolul, tudom a szakterületeim nyelvezetét.
Csak válaszoltam a kérdésekre, ahogy tudtam, és eddig mindig megfelelt - hogy aztán melyik szó volt C vagy B szintű, azt a f*szom sem tudja.
Nem azt nézik hol van az akadémiai nyelvtudásod, hanem azt hogy mennyire tudod jól magadat lényegretörően és folyékonyan kifejezni, a szókincs annyit számít csak hogy ne mondjál helynek nem megfelelő szavakat (tehát esetek 90% csak annyi hogy ne használj utcai slanget, ennyi).
Tömör válaszok mindig jobbak, kivéve ha kreatív írás/marketinges a pozi.
"nagyon le akartam őket nyűgözni, nagyon igyekeztem C1-es C2-es szavakat és idiómákat használni"
El kell dönteni, hogy állást akarsz és dolgozni szeretnél, vagy csak a nyelvtudásodat fitogtatni.
Nincs olyan ismerősöm, akit a túlságosan jó angoltudása miatt utasítottak el egy állásinterjún, ellenben több is van, akit emiatt vettek fel másokkal szemben.
Úgyhogy, ha igaz a sztorid, akkor keress más okot a sikertelen állásinterjúid mögött...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!