Mi a véleményed arról, amikor egy munkahelyen plusz órákat kell dolgozni, kifizetezlenül?
Pl reggel 6-tól szól a munkaidő, de legyek ott 5:30-ra és már kezdjek el dolgozni. Vagy 8,5 óra a napi meló, amiből fél óra a pihenő, de itt is egyél 15 percben és menj vissza dolgozni. Munkaidő után, ha nincs kész a munka, maradj még fél-egy órát amíg be nem lesz fejezve.
És ezt mind "csak úgy", szivessegként, mert a munkát meg kell csinálni.
Mindebből heti 3-4 extra óra is lehet, amit nem fizetnek ki, és nem is lehet lecsúsztatni.
Dolgoznál egy ilyen helyen?
#3, konstans.
Mindig van egy alap munkaidő, amit le kell dolgozni, ugyanannyi minden héten. Erre jönnek rá ezek a plusz órák.
Ahogy látom, akik ott vannak már rég, nagyon lelkiismeretesek, gyorsan és jól végzik a munkájukat. Ezzel nincs is gond. Inkább csak azzal hogy kialakult egyfajta íratlan szabály, miszerint ha munkaidő végére nincs kész a meló, maradunk tovább. Vagy épp munkaidő előtt fél óra, vagy a munkaközi szünetek. Csakhogy szerintem meg az van hogy mindenki pénzből él, nem kapnak az emberek sokat, de még dolgozzon így is pluszban!? Nem hülyültem meg hogy a saját szabadidőmet még bent töltsem és robotoljak nekik! Akkor sem ha lojális vagyok a céghez. Egy multiról van szó egyébként.
Kérdező? Milyen munkáról van szó? Nem mindegy...
Mert ha a betont kell felhasználni, mert egyébként megkötne és kárba veszne, akkor nyilván más a felállás, mint amikor üvegekre kell kupakokat rátekerni. :)
Egyébként minden ledolgozott órára bérezés jár - törvény szerint.
Ha nem rendelték el a rendkívüli munkavégzést(túlórát), akkor munkaidő vége előtt "pakolás" és menni haza. A "pakolás" ideje is a munkaidő része, ezt sokan elfelejtik.
Én dolgoztam olyan cégnél, ahol ha úgy hozta a sors, maradtam. Szabad döntésem volt, mert tudtam, hogy valaminek készen kell lennie. Cserébe nem szóltak egy szót sem, ha előbb dobbantottam, vagy esetenként később mentem be. Volt egy egészséges egyensúly ebben a dologban, senki nem vitatott semmit vele kapcsolatban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!