Mi a véleményetek a manuális tesztelésről?
Szerintem alapvetően Budapesten lehetséges, hogy van szükség erre a megfelelően stabil angol nyelvtudás birtokában, de valszeg ott is előnyben részesítik a diplomával rendelkezőket.
Vidéken én még nem láttam ilyen álláshirdetést vagy ha igen, akkor oda mérnököt kerestek ebbe a poziba.
Szerintem autodidakta módon fölösleges ebben gondolkodni, mivel az adott termék és a domain tudás szükséges a specifikus tesztelési ismeretekhez. Persze egy ISTQB alapot lehet csinálni, de annak önmagában nem sok értelme van. Kell hogy legyen valamilyen metszet szoftveres, vagy valamilyen mérnöki területtel.
Egyébként dög unalom, extrém magas monotonitástűrést igényel. Ha el tudod képzelni magad olyan munkakörben, ahol ugyan azt a scenariot kell végig kattintgatni ugyan abban vagy hasonló rendszerben, heti 40 órában, akkor érdemes lehet belevágni, de 2-3 év alatt úgy ki fogsz égni, hogy a következő 2-3 évben legszívesebben felgyújtanál minden képernyőt magad körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!