Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha most felmondanék, akkor...

Ha most felmondanék, akkor megkapnám 3 hónapra a munkanélküli segélyt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kérdés csak feltételes, nem akarok most azon nyomban felmondani, csak elgondolkodok, hogy mégis mi legyen. 2022. február 16. óta dolgozok megszakítás nélkül (2022. április óta ugyanazon a munkahelyen, de nem jelentettek be, csak napira május kb. 10-ig), 24 órás munkarendben. Na most már van egy olyan probléma, hogy iszonyatosan rossz a fizetésem (kemény 220.000 forint SZJA-mentességgel) és ennyi pénzért nem éri meg bejárni, főleg nem ezért a felelősségért. Ebben az évben az egyik hónapban 264 órát voltam bent, kemény 300.000 forint körüli összegért (persze feketén kaptam a 220k feletti összeget, mert hogy máshogy). Ha most felmondanék és lejárna a felmondási időm, akkor megkapnám a 3 havi munkanélkülit? Tudom, hogy az a pénz még rosszabb, de teljesen kivagyok égve és akkor inkább itthon vagyok semmi pénzért, mint bejárjak. (Azaz ezt mondom, annyi pénzből még ennyire sem lehetne megélni sajnos, de azért eljátszok a gondolattal és esetleg meg is lépem, ha úgy van.)

máj. 2. 13:52
 1/4 anonim ***** válasza:
66%
Ha 2022 aprilisa elott nem dolgoztal vagy nem voltal bejelentve, akkor most kb 60-65 napra fogsz munkanelkulit kapni.
máj. 2. 14:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Milyen felmondás? Napi bejelentés nem munkaviszony, nem kell felmondani.
máj. 2. 17:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat, rosszul írtam, a 2022. május elejei szerződésemig volt napi bejelentés, azóta határozatlan idejű szerződés.
máj. 2. 17:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az álláskeresési járadékra jogosultság feltétele:

Az álláskeresővé válásodat megelőző 3 évben legalább 360 napnyi jogosító idővel kell rendelkezned. Jogosító időnek számít a munkaviszony időtartama. Nem kell, hogy ez összefüggő legyen, ha 80 munkaviszonyból hozod össze, akkor annyiból hozod össze.

Minden 10 jogosító nap után 1 nap ellátást folyósítanak.

Tehát a 90 napnyi (nem 3 hónap!) ellátáshoz legalább 900 napnyi jogosító időt kell igazolni.

Számold össze, hogy 2022. május X naptól a munkaviszonyod megszűnéséig hány nap volt.

Például 2022. május 15-től 2024. május 03-ig 719 nap. Ez alapján 72 nap ellátásra válsz jogosulttá.

máj. 3. 04:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!