Egy magatok hogy boldogultok egy albérletben?
Albérlet,közös költség,Rezsi:140K
Egy kis város árait mondom ahol élek.Ez csak egy példa.
Ha van kocsid:Benzin 30-50K
Kaja:100K keveset is mondtam valószínüleg.
Fizu:300-350K
Ez élet???????
Külön költözésen gondolkodom a szülőktöl de ha belegondolunk azért dolgozunk hogy ne haljunk éhen.Bekéne vonulnom katonának ott legalább eltartanak.Az a szomorú hogy ilyenek is megfordulnak az ember fejébe.Ti nektek mi a véleményetek a mai gazdaságról?
(22F)
"Ti nektek mi a véleményetek a mai gazdaságról?"
Az hogy ahol a szülők is tanulatlan, dolgatlan emberek és kinevelnek egy szintén tanulatlan, dolgatlan generációt azoknak ez jut amit leírtál.
Az én esetemben a szüleim is tanult, értelmiségi emberek ezért nem okozott gondot nekik, hogy nekem és a húgomnak is 18 éves korunkban vegyenek Budapesten 1-1 kisebb lakást, így se az egyetemi évek alatt nem kellett albérletet fizetni, se a munkábaállás után. Valamint nem büfészakot végeztem hanem gazdinfót amivel bruttó 850k + juttatás volt a kezdőfizum ami SZJA kedvezménnyel nettó 650k alapbér + home office rezsitámogatás, cafeteria és egyéb juttatásokkal nettó 700k felett jön ki egy hónapban. A rezsi kb 40k a kaja kb 120k, szórakozásra elmegy 100-200k, a maradék 300-400k körüli összeget pedig befektetem, mert majd el akarom adni a jelenlegi másfél szobás lakásomat és nagyobbat venni helyette.
23/L
"Az én esetemben a szüleim is tanult, értelmiségi emberek ezért nem okozott gondot nekik, hogy nekem és a húgomnak is 18 éves korunkban vegyenek Budapesten 1-1 kisebb lakást, így se az egyetemi évek alatt nem kellett albérletet fizetni, se a munkábaállás után."
Azért a többség ezt 3 diplomával se tudja összehozni. Az ilyen élethelyzeteket boncolgatva, mindig kiderül, hogy volt ott más is, pl egy nagyobb örökség, amiből összejött.
De ez azért valljuk be, nem valami minőségi élet. Én is otthon éltem az egyetem alatt, és idővel nagyon kellemetlen, hiába jófej a családod.
Azzal hogy fiatalon a spórolás a lényeg, nem értek egyet. Fiatalon a tapasztalás, tanulás, kockázatvállalás a lényeg. Én 29 éves koromig 4 kontinensen dolgoztam, 50+ országban jártam, tanultam, doktoriztam, fejlődtem. Félretett pénzem nem volt. Utána a tapasztalatoknak hála 3 év alatt összeszedtem egy kétszobás pesti lakás árát.
Szerintem fiatalon tök oké hogy valaki él, és építi magát. Kérdező, tanulj vagy irány külföld.
Kérdező
- célszerű tanulni és menni a lehetőségekért hogy többet vihess haza.
- ha nem tudsz kifizetni albérletet akkor szobabérlés, a legtöbb esetben megfelezed a költségedet
- autó az esetek nagyrészében nem létszükséglet. Nekem pl lenne rá pénzem de BPn abszolút feleslegesnek érzem
- kaja nem kerül 100 ba ha főzöl magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!