Ha egy éve regisztrált munkanélküli vagyok a munkaügyi központban, akkor milyen segélyt kapok?
A munkaügyitől 1 év után kapsz egy START PLUSZ kártyát is. Ez egy nagyon nagy előny a munkakeresésnél az utána járó 2 éves járulékkedvezmény miatt. Vagy inkább úgy mondanám, hogy baromi nagy hátrány, ha ilyened nincs. Mert úgyis mindig találnak olyat, akinek van, és akkor inkább azt veszik fel, hogy kevesebbe kerüljön nekik.
Ha megkapod, mindenképpen írd be az önéletrajzba, meg a jelentkezéseknél is említsd meg, figyeld meg, mindjárt jóval több helyre fognak behívni!
Kedves utolsó! Mit vársz Te a Start kártyától?:)
Én munkáltatóként nem szoktam Start kártyázni, nem sokat ér. Meghagyom az állambácsinak, higgye azt hogy sokat ér, de egyébként nem. Azt bárki kiválthatja ha jogosult rá, de attól még nem biztos hogy jól értene a munkájához. Nem sok haszna van, hidegen hagy a kevesebb járulék:)
Téged lehet, hogy hidegen hagy. Én viszont tapasztalatból mondom, hogy ahány interjún voltam, még mindig rákérdeztek, hogy van-e. Volt, aki kifejezetten meg is mondta, hogy ne nagyon bízzak az értesítésben, mert itt jönnek még utánam negyvenen, valamelyiknek csak lesz, és akkor inkább azt.
Kvázi pályakezdőknél ez a szelekciós szempont, akinek már van tapasztalata, annál nyilván az. De annál is jól jön, mert vállalkozó-szerűségek még a minimálbéren is spórolni akarnak manapság.
A sors fintora, hogy mire én jogosult lettem rá, addigra nem is kellett, mert sikerült állambácsinál elhelyezkednem, őket meg nem érdekli. De másokat meg igen. És ha netalántán kirúgnának, a kiváltás után két évig megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!