Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy mehet egy cég ennyire...

Hogy mehet egy cég ennyire egy bérigény alá, ha már az első körön is túl voltunk?

Figyelt kérdés

A pályázatot bérigénnyel kellett leadni.

Esetemben bruttó 750.000 Ft amit ekkor leadtam.

Felhívtak, jött egy első kör, ami nagyon jó hangulatban telt és jelezték is már közben, hogy velem biztosan folytatjuk, mert nagyon szimpi vagyok.

Jött a második kör, ahol első kérdés, hogy mikor is tudnék kezdeni, a másik, hogy a bérigényem nagyon magas és ők csak bruttó 500.000 (!) forintot tudnának fizetni.

(IT melóról van szó, nem pályakezdő szint, vannak elvárások, de persze nem olyan top szint, ahol már bruttó millióról beszélünk...)

Ez mégis mi? Veletek volt hasonló, hogy nem az elején közölték, hogy ennyire olcsó jancsik?

2024. ápr. 19. 19:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
26%
Volt ilyen nálam is, bruttó 1,8 milliót kerestem az aktuális helyen, a recruiter megadott egy bérsávot 1,6M - 2,4M között, az első kör után mondták, hogy ők úgy gondolták, hogy 1,6M-ről indulok és cégen belül emelnek a kompetenciám alapján, amit folyamatosan mérnek és értékelnek bla bla bla.. mondtam hogy részemről felejtős a további kör, nem vagyok hülye hogy kevesebbért váltsak.
2024. ápr. 19. 23:52
 12/15 anonim ***** válasza:
Br 550 korul kapnak nálunk a segedmunkasok , épìtőipar. Teljesen ere az összegre bejelentve 8 órában. Viszonyitaskeppen írom...
2024. ápr. 20. 08:08
 13/15 A kérdező kommentje:
12: nem lep meg. Ehhez a fizuhoz rengeteg helyen hozzáférni képesítés nélkül. Innen az egész csodálkozásom, hogy mi várt engem 2. forduló címén.
2024. ápr. 20. 09:24
 14/15 anonim ***** válasza:
Én második köröset interjúztatok vezetőként, de hozzám még soha nem került olyan jelölt, akivel nem bérsávban mozgunk. Tisztességes cégnél telefonos körben kiderül, hogy egy sávban vannak-e a felek.
2024. ápr. 20. 12:28
 15/15 anonim ***** válasza:
68%

12-es, el vagy tévedve, ez már rég nem viszonyítási alap. Igaz, hogy egy építőiparban dolgozó segédmunkásnak nem kell végzettség, de nehéz fizikai munkát végeznek, nyáron, dög melegben a napon. Szerinted feladnak egy ilyen hirdetést, hány olyan jelentkezik, aki képes és hajlandó is megcsinálni?

Elárulom, hogy lasszóval fogdossák őket. Általában IQ 70 körül vannak ezek az emberek, elmagyarázod neki mit kell csinálni, nem érti, nem úgy csinálja. Isznak, ha nincs kedvük, nem jönnek dolgozni. Mindemellett télen általában nem is jelentik be őket, semmi jövedelmük nincs.

Ezért ha odaáll egy ember, aki tud és hajlandó dolgozni, elég sokat kérhet, pláne, hogy a téli kiesést is kompenzálni kell.

Egyébként meg egy ilyen IT-s állásra mennyi jelentkező van? Lefogadom, hogy több, mint egy kőműves mellé segédmunkásnak.

Szóval már rég nem az az összehasonlítási alap, hogy ki mit tud, meg mennyit tanult. Ki hajlandó elvégezni? Nehéz fizikai munkát ma már senki nem akar csinálni.

2024. ápr. 20. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!