Bankban dolgozáshoz milyen végzettség kell?
Mit jelent az hogy 'bankban dolgozás'?
Ügyintéző munkakörhöz lehet, hogy elég a középfokú végzettség is, (8 általános szerintem még ahhoz is kevés) és vannak olyan kvantitatív elemző munkakörök is, ahol PHD alatt szóba sem állnak a jelentkezőkkel.
Én bankban dolgoztam éveken át, magas szinten. A kérdésed iszonyú tág, rengeteg különböző szaktudású és végzettségű ember dolgozik egy banknál, és akkor csak a kereskedelmi bankokról beszéltünk... Nyilván, a diploma alapból mindenhol előny már, egy basic munkakörben is előnyből indul az, aki diplomás mint a nem diplomás, és vannak olyan pozíciók, amiknek a betöltése diploma nélkül lehetetlen.
A fiókhálózatban dolgozók nagyrészt nem diplomásak, és a központban is vannak olyan területek, ügyintézők, call centeresek akik nem magasan képzettek. Ha felütöd egy bank álláshirdetéseit és betöltetlen pozícióit, akkor láthatod, hogy a központba legalább a nyitott pozik fele informatikai végzettséget kíván meg manapság... Nagyon domináns lett a folyamatok automatizálása a bankokban (ez is egy jele annak, hogy egyre kevésbé akarnak a bankok alacsony hozzáadott értéket termelő munkaerőt alkalmazni).
A másik fő terület akik mindig keresnek embert a különböző kvantitatív, kockázattal foglalkozó területek, ők sokszor matek, fizika, közgazdaságtan háttérrel jönnek, illetve a finanszírozási oldalról (hitelek jóváhagyása, magánszemély és vállalati ügyfeleknél) sok elemző kell, ők pénzügy és számvitelt végzettek jellemzően.
Az üzleti területen és stratégián levők sokszor business végzettségűek, vagy nagyon sok éves tapasztalattal bíró industry expertek, MBA-sok, stb.
Ezeken kívül nyilván jogásztól kezdve, épületgépészen át, bankbiztonsági szakértőig minden kell egy bankba.
Nem tudom mit vannak lepontozva azok akik azt irjak 8 osztaly. Tenyleg nem kernek vegzettseget a kis pultban uloktol.
Ok betanitanak, csak elotte at kell menni a felveteli eljarason.
Én dolgoztam bankban. Központban, nem fiókban. A legtöbb alkalmazottnak volt diplomája, de abból aztán minden volt. Szociológus, földrajz szakos tanár, óvodapedagógus, művelődésszervező stb. Volt ott minden. Nyilván ezek ilyen back office és ügyfélkapcsolati melók voltak.
Fiókokban sok olyannal is volt akinek csak érettségije volt.
A biztonságiőrnek a 8 általános is elég...
Csak tanusítványa legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!