Informatikában dolgozók: ti hogyan vennétek most, ha egy cég az első körös interjút is személyesen akarná?
Friss jelentkezésre is személyesen akarnának behívni, még első körben sincs online interjú.
Nekem kicsit kellemetlen, mert nem sokat tudtam kideríteni a cégről, ami nekem a magánéletem miatt fontos lenne. (van-e home office, mi a törzsidő, stb.)
Így megmondom őszintén erősen gondolkodom, hogy mit mondjak erre.
Én eddig soha nem találkoztam ilyennel. Az elmúlt 1 évben 2 helyre mentem el személyesen, a 2. és 3. körös interjú kapcsán.
Mik a vélemények?
1: Ha nem is több ezer van nekem, de jelenleg van két zajló pályázatom. (Első kör utáni várakozás.)
Szerintem kénytelen leszek feldobni nekik is, hogy tartsuk az elsőt online. Igazából nem részletezem, de családi okok miatt nekem eleve számít a rugalmasság, és valamilyen mennyiségű home office a preferált.
Számomra ilyenkor nyilván kérdés, hogy mekkora erőfeszítés nekem elmenni az interjúra?
Nyilván más, hogyha 3 órás autó/vonatút és más, hogyha 3-4 metrómegálló.
Ahogy a 8-as mondja.
Én egyszer mentem el Budapestre egy személyes interjúra, akkor megfogadtam, hogy soha többet. Kb. fél órát beszélgettünk, semmi olyan nem történt, amit online ne tudtunk volna megoldani. Fejvadász volt, és annyit sem tudott elérni, hogy behívjanak. Szóval erős pofátlanságnak éreztem a dolgot. Ha adatbázisba gyűjt adatokat, akkor utazgasson ő.
A mostani munkahelyemen 3 kör volt, mindegyik online.
Őszintén, én nem is erőltetném a helyedben. Biztosan nem te vagy az egyetlen jelölt. Ha meg is oldják az online interjút, eleve nagy hátránnyal indulsz, ha már az elején ilyen kikötéseid vannak.
Egyébként sem hinném, hogy annyira home office-os társaság lenne, ha már ezzel is így vannak.
Persze tudom, nagy illetlenség megkérdezni az első interjún, vagy akár az előtt, hogy van-e home office-os lehetőség, de én is messze lakom a fővárostól, szóval én is csak olyan cégekhez interjúztam, ahol ez már eleve fel volt tüntetve a hirdetésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!