Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 10 éve hogy tudtak megélni az...

10 éve hogy tudtak megélni az emberek Kelet-Magyarországon ennyire kevés fizetésből?

Figyelt kérdés
Felénk anya mesélte gyári munkákkal lehetett nettó 60-70-80 e Ftket, jó szakmákkal lehetett 80-100 e Ft éket keresni. Hivatalos létminimum volt 86e Ft. Átlag bér megyémben nem érte el a 120 nettót se.
ápr. 7. 07:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%
Annyiból futotta kajára oszt ennyi, gyertyával világítottak, vizet hoztak a kútról, fűtésre loptak fát az erdőből.
ápr. 7. 07:53
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
10 évvel ezelőtt nem olyan árak voltak mint most.
ápr. 7. 07:56
 3/14 anonim ***** válasza:
79%

Hát ha belegondolsz a mostani 170 nettó minimál bér sem jobb, főleg ha belegondolsz hogy a kaja ára több mint duplája sok esetben a covid előtti áraknak.

Én egyetemistaként, vidéken szobát bérelve költöttem havi 80 ezret kb 6-7 éve.

Ilyen helyeken általában több generáció él egy házban, sokszor van egy nagyobb kert ahol meg lehet termelni dolgokat és társai. Nem a legkellemesebb életforma.

ápr. 7. 08:15
 4/14 anonim ***** válasza:
67%
Tán úgy, hogy nem 800 forint volt egy kg kenyér meg 150 ezer egy albérlet Te észlény.
ápr. 7. 08:35
 5/14 anonim ***** válasza:
29%
2012 év rosszabb bolt. A fűtés fizetésem 1/3 volt... 78.000.-/havi
ápr. 7. 08:40
 6/14 anonim ***** válasza:
79%

Az megvan, hogy ma is élnek ennyiből és kevesebből is emberek? Nincs mindenféle előfizetésük (Netflix, internet stb.), nincs autójuk, van egy feltöltőkártyás villanyórájuk, ruhát, cipőt adományokból kapják, vagy max turiból vesznek, tüzifát gyűjtik, olcsó ételeket esznek stb. A szegénység rákényszeríti az embereket a takarékos életre.

Én is voltam nagyon nehéz helyzetben, megtanultam, hogy lehet fillérekből élni.

ápr. 7. 08:48
 7/14 anonim ***** válasza:
75%
Csak összehasonlításképpen, 2 éve több élelmiszer fele annyiba került, mint most. Így történt mindez a múltban is. Hogyha valami tized annyiba kerül, akkor tized annyi fizetésből meg lehet élni.
ápr. 7. 08:50
 8/14 anonim ***** válasza:
45%

Ették a dögöt a patakból.

De csak a sarjabbak

ápr. 7. 09:10
 9/14 anonim ***** válasza:
70%
2011-ben kezdtem el dolgozni, az első fizum 90e-volt. Ebből 30e volt 1 hónapra a kaja, akkor havonta 1x csináltunk nagybevásárlást. Most 60-70e a kaja, 1 főre és észrevehetően rosszabbul eszem, mint akkor.
ápr. 7. 10:06
 10/14 anonim ***** válasza:
64%
2009-ben 58000 volt a havi fizum.
ápr. 9. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!