Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez a fizetés Budapesten...

Ez a fizetés Budapesten mennyire elfogadható?

Figyelt kérdés

31 eves vagyok, kb 3-4 eve dolgozom csak.

Szoval nettoban irom ki mennyit keresek, mert tudom sokakat megzavar a brutto, szoval netto 530 kapok, semmilyen kedvezmenyem nincs.. jar melle szep kartyara 30k. Valmint van egy eves bonusz az kb 1,5havi fizetes.

Elvileg van eselyem evek soran tovabb novelni a fizetesem. Szoval nem ez lesz eletem vegig, de teny, hogyha maradok a cegnel eleg lassan fog tovabb noni a fizum.

Azt akartam mondani, hogy alig jovok ki a fizetesembol havonta. Sokszor tul is koltom magam, olyan 600-650 szokott lenni a havi koltesem. Van tartalekom szoval azt elem fel, ha tulmegy…

Legtobb penzt a vasarlas viszi, uj cipo, uj kabat, uj ruhak. (Nehez megmodnani, kb 100-150k, de lehet tobb is neha es kevesebb is neha). Jarok szepsegszalonokba, pilla(havi 1,5) fodrasz(3 havonta) kormos(2havonta), bulizni is jarok havi 1-2x, belepo 15-20k, taxi haza hajnalban 10-15k. Fozni ritkan fozok, ilyen dolgokat eszek, mint chips, instant tesztak/etelek, konzervek, zoldsegek, gyumolcsok, proteines cuccok, ritkan rendelek, jarok edzeni ahova a berlet havi 35k, de van wellnesz, fizetek egy edzonek is heti 1-2x ami heti 8-16k. Fizetem a rezsit ami max 40k, albit nem kell.

Akarnek pszichologushoz is jarni, de azt latom alkalmankent 30-40k, ami rengeteg penz lenne(regen jartam, de ugy erzem tul draga).

Neha jarok arckezelesre az 3 havonta 200k.

Evente egyszer nyaralok kb 300-400k.

Akarok csaladot, gyereket, de ebbol a penzbol hogyan? Ha visszabb veszek a koltsebol akkor kevesbbet is tudok “elni”.

Masok olvasom 1m es hasonlokat keresnek, valaki tudna tanacsot adni? Szivesen tanulnek ki olyan dolgot amivel munka mellett tudnek foglakozni, webshop vagy pillazas vagy akarmi amibol lenne plusz jovedelmem. Mit gondoltok? Adnatok tancsot? Koszonom!!

2024. ápr. 3. 09:26
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
12%
#19: 35 vagyok.
2024. ápr. 3. 18:49
 22/48 anonim ***** válasza:
15%
Pontozzatok csak le, akkor is én mondtam jól
2024. ápr. 3. 20:27
 23/48 anonim ***** válasza:
56%
Havi nettó 1.2 millió körül alakul a fizum, ha akár csak a felét költeném ruhára, mint te, akkor felköpnék és aláállnék. 200 ezres arckezelés 530-as fizuból már inkább humor kategória, nem csoda, hogy túlköltekezel, olyan dolgokra ömlik a pénz, amelyeknek semmi köze a számodra ténylegesen hozzáférhető életszínvonalhoz. 1.5 hetet dolgozol egy hónapban azért, hogy legyen egy arckezelésed. Szerinted ez normális?
2024. ápr. 4. 10:57
 24/48 anonim ***** válasza:
56%
#23 3 havonta jár arckezelésre, így csak fél hetet dolgozik azért. De ettől függetlenül valóban nem megengedhető költés az adott jövedelem mellett.
2024. ápr. 4. 11:22
 25/48 anonim ***** válasza:
48%

Jah, én is ezen gondolkodom, hogy hogyan lehet HAVONTA 150e-t elkölteni ruhákra? Hogyan fér el ennyi egyáltalán a lakásban, mondjuk 2-3 év után?

Mondjuk azt értem, hogy egy nőnek több ruha kell, de én férfiként kb. évenként költök ugyanennyit ruhára és cipőre, és elegánsan, jó minőségű ruhákban, varratott öltönyben, Angliából rendelt finomvászon ingekben járok be dolgozni.

2024. ápr. 4. 11:43
 26/48 A kérdező kommentje:

24, miert ne lehetne megengedheto 3 havonta egy kezeles? Azert ne mondjuk mar, hogy semmire nem kolthetek ebbol a fizetesbol csak kajara aztan uljek a sarokba, mert ez nem az a fizetes amivel szabad barmit is csinalni.

25, teny, hogy mar alig fernek el a ruhak es selejteznem kellene. Valamint rajottem, hogy a fast fashion ruhakat nem eri meg venni, mert kb 3 honap itan kukaba lehetne dobni ugy foszlik. Ez ordogi kor, mert ujra vennem kell uj ruhat.. a jobb minoseg meg 60-150k per db.. de valoban be kellene ruhazni ra..vagy ti holvasaroltok, hogy nem esik darabjaira a ruha par mossas utan? Hiaba 30 fokon mosom..szoszosodik, kopik..

2024. ápr. 4. 12:05
 27/48 anonim ***** válasza:
48%
LoooL
2024. ápr. 4. 12:08
 28/48 A kérdező kommentje:

Egyebkent nagyon konnyen elmegy 150 ruhara pl veszel uj cipot az 45-50 mostansag. Dee vegyuk elozo honapot ahol vettem 30k batz cipot es kell hozza cipotalp ami 36k volt. Mar kb 70k. Vettem sikabatot, mert most akcios es kell jovore az 45k volt, vettem 2 kardigant, mert egy db sincs nekem es az ebben az idojarasban eletmento db-ja 15k.

De majdnem minden honapban hasonlo helyzet. Azelottiben sioveralt rendeltem akciosan, mert majd kell. Mar teli kabatom is 5 eves es kopik, szakad, valmikor az is kell uj, egy teli kabat 60-80k es nem luxus…

A nadragjaim hamar kopnak, de szeretem a zaras nadragokat igy azt venni kell kb 4 havonta ujat. Annak darabja mostansag 12-13k. Nyaron kell majd polo/noies felsok/vekony pulcsi/vekony kabat. Megyek kovetkezo honapban eskuvore, oda kell valami szep ruha.

Az a baj felnottem es a stilusom teljesen mas, mint 10 eve volt, uj ruhak kellenek, cserelodik a ruhataram. Munkahelyre is mas ruhaba jarok, mint pl baratokkal. Kellenek szabaido ruhak is, ha mennek turazni/szabadba/bringazni. Edzotermbe is kellene egy uj szett, mert mindig ugyazant hordom. Feher zoknik/fehernemuk is hasznalodnak, cserelni kell gyakran. Sajnos a maj vilagban mar nem arra mennek, hogy 10 evig hasznald oket, hanem par mosas utan kuka.

2024. ápr. 4. 12:11
 29/48 anonim ***** válasza:
59%

Elmehetsz bármilyen kezelésre, csak azt nem érted meg, hogy az alíg több mint fél milliós fizetésedhez mérve egy valamivel kevesebb mint negyed milliós kozmetikai kezelés ami rendszeres, nem racionális. Úgy is néhetjük, hogy több mint 1,5 havi fizetésed megy el egy évben az arckezelésedre. Nem hiszem el hogy nem érzed, hogy ez irracionális.

Ugyan úgy ahogy az is, hogy 30-ért veszel egy cipőt, amibe még 36-ért kell betét (???). Az akciós síruha is felvet némi kérdést, ha hosszú távon gondolkozol, több pénz marad a zsebedben ha akkor veszed meg az adott terméket amikor kell, mint előtte fél-egy évvel akciósan. Sőt, én magát a síelést is vitatnám a te helyzetedben, de az én vagyok.

Most vettél 2 kardigánt mert egy darab se volt, téli kabátot is venni fogsz, mert a mostani 5 éves, és nincs másik, ahogy edzős szettből is ugyan azt használod mindig. Itt felmerül a kérdés, hogy ha az elmúlt években milliókat elszórtál ruhára, miért nincs másik, vagy újabb téli kabátod, meg miért nincs egy darab kardigánod sem és 2-3 szett edzős ruhád? Nem azért írtam ezt a kérdést, hogy nekem vagy a fórumtársaknak magyarázkodj, mert nem kell. Inkább tedd fel saját magadnak, és válaszold meg, mert ellentmondásban van azzal az összeggel amit te ruhára költesz. Ami egyébként nem a 4 havonta 10-15 ezerért vásárolt nadrág miatt annyi, amit szintén írtál. Vékony kabát is elég 3-4 évig, évente 2-3 hónapot hordja az ember, az sem emeli intenzíven ezt az összeget.

Biciklizéshez meg túrázni nem kell olya baromi menő ruha. Feltételezem hogy nem csinálod ezeket sem verseny szinten, nem kell felülni a sportáruházak divatjainak meg reklámjának. Én a H&M-ben 2 éve vettem 1 pamut rövidnadrágot 3 ezerért, meg van egy másik amit 6-ért vettem, ezeket használom jó időben bringázni, aktívabban kikapcsolódni. Edzőterembe meg van 2 másik, összesen nem volt 30 ezer a 4 nadrág, 2-3 éve használom őket. Túrázáshoz meg felkapok egy kicsit kopottabb, munkahelyre, utcára már nem használt, kényelmes farmert. Jól érzem benne magam, arra a 10-15 max 20km-es távra amit 3-4 hetente megyek, bőven megfelel. Persze lehetne venni 30 ezerért Columbia, meg 60 ezerért Timberland túranadrágot is, de számomra teljesen fölösleges. Nem járok minden hétvégén 2x 30-40km-eket, esőben, fagyban, gondolom te sem.

A fehérnemű valóban nem olyan tartós már, de 1,5-2 évet mind a zoknik, mind az alsónadrágok kibírnak, még az is amit olcsón veszek. 50-100 mosást/használatot simán kibírnak, ha nem többet.

Számomra továbbra is indokolatlan az említett összeg. Persze ha síkabátot kell venni, lehet hogy eldurran az adott hónapban 150-200 ezerre a költés, nem ezzel van a baj, hanem hogy ez nálad minden hónapban így van, évek óta. És még is csak 1 téli kabátod, edzős ruhád van. Valamit egyszerűen nem jól csinálsz.

2024. ápr. 4. 12:54
 30/48 anonim ***** válasza:
37%
#28: igazából nincs semmi baj a vágyaiddal, életmódoddal csak akkor többet kellene keresni. Ha már viszonylag rég váltottál (kb. 2 éve vagy régebben), akkor érdemes lenne új munka után nézned. Egy munkahelyváltással +20-25%-ot is ki lehet alkudni. Ha most keresel 530-at + 30k cafit, akkor az új helyen simán meg lehet a nettó 650 + 30k cafi + bónusz. Így nem kellene semmiről lemondanod, de a tartalékaidat sem élnéd fel.
2024. ápr. 4. 12:56
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!