PLC programozáshoz kell informatikai előképzettség vagy elég logikusan gondolkozni?
Szerintem felesleges, mert PLC programozónak általában mérnököket vesznek fel. De ha Te el tudod intézni cégen belül, hogy átkerülj oda, akkor sok sikert.
Ha automatizált, PLC-s rendszerekkel akarsz foglalkozni, de nincs mérnöki diplomád és nem is akarsz, akkor villanyszerelő (Villamos készülék és berendezések szakmairánnyal), Automatikai technikus, mechatronikai technikus végzettségekkel többre mész, ebben a sorrendben.
Komolyabb PLC pozika villamos/mechatronikai mernok vagy mernokinfos vegzettseggel vesznek fel. Bar lattam mar olyat, ahova dedikaltan a PLC programozo szakkepzettseget kertek, 15 eves palyafutasom alatt 2 ilyen allashirdetest lattam. Viszont ezek nem is tuntek komolynak.
Eleg tag fogalom a PLC, de kozep tavon ez is el fog menni egy copilot alapu iranyba, virtualis hardvereken. A jelenlegi architekturak gyokeresen valtozni fognak. Most akkora energiat hogy mernoki diploma, majd tapasztalatszerzes a nullarol, nem erdemes belerakni. Ha a sajat munkahelyeden van lehetoseg, akkor amit a #2 irt, automatikai technikussal, kevesebb efforttal bele tudss kostolni ennek a vilagnak az utolso ~1-1,5 evtizedebe.
Szerintem nem kell infós végzettség hozzá.
Inkább felesleges is, a PLC programozás az a programozás legegyszerűbb része, persze megvannak a maga specifikumai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!