Megteheti a munkáltató hogy megvonja tőlem az szja mentességet?
Figyelt kérdés
Elmondta az órabért, örültem hogy de jó ha rá jön az szja mentesség akkor teljesen korrekt a fizetés. Ekkor azt mondta hogy olyan nincs mert vita alakulna ki a többiek között, hogy én kezdő 25 év alatti több pénzt kapok mint ők akik évek óta itt dolgoznak. Képtelen vagyok felfogni hogy most ez mi? Nem az állam fizeti ki nekem alapjáraton? Vagy hogyan van ez? Megteheti?2024. márc. 27. 14:28
11/12 anonim válasza:
Te annyival kevesebb bruttot fogsz kapni a szerzodesedben hogy ha ervenyesiti a kedvezmenyt akkor a nettotok ugyanannyi legyen.
Mond meg neki, hogy ugyanazt a bruttot akarod mint a tobbiek, cserebe nem veszed igenybe a kedvezmenyt, majd evvegen egy osszegben visszaigenyled.
Nyilvan ebbe nem fog belemenni mert az igazi indok nem az hogy ne keress tobbet mint masok, hanem az hogy neked kevesebbet kelljen fizetnie. Meg minimalbernel is kb 50k marad igy a munkaltato zsebeben havonta.
12/12 anonim válasza:
Én pl most kerültem egy céghez, bementem egy tárgyalásra hogy megbeszéljük a dolgokat, mondtam a bérigényem, húzta a száját. Megmondtam neki hogy milyen órabért kérek… ez amit mondtam neki ez 504ezer forintra jön ki a normál 168órával + bejárási támogatás 30ft/km, az volt a kérésem hogy túlóra nélkül legyen meg az 500nettom, erre benyögött egy jóval alacsonyabb órabért hogy ha ebbe beleszámoljuk azt hogy kapok szja mentességet akkor így megvan az 500netto, mondom haver neked az én szja-m hoz semmi közöd, én ezt a kedvezményt azállamtól kapom, ez azt jelenti hogy neked havi szinten kevesebbet kell utánam adóznod és az a pénz ugye engem illet, az hogy a többi kolégának nem jár már a kedvezmény és én csak ez miatt kapok többet mint ők ahoz senkinek semmi köze, pont ez a lényege a kedvezménynek…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!