Szakképzettséget nem igénylő munkánál pl: értékesítő / eladó stb, már intő jel, ha a hirdetésben nettó fizetési igényt kérnek? Mi értelme a nettó fizetési igényt kérni munkáltatói oldalról?
Nem feltétlen.
Az is lehet hogy már sokszor befürödtek olyan funkcionális analfabéta jelentkezőkkel, akik nem ismerik a nettó-bruttó bér jelentését, így az egyszerűség kedvéért azt kérdezik meg hogy mennyi lenne az a bér, ami havonta megjelenik a bankszámláján mint fizetés, amiért vállalná a munkát.
Nem olyan önéletrajzot küldtem be ami arra utalna, hogy analfabéta lennék :D
A bérigényt kihagytam belőle mondjuk, mivel nettó bérigényt irtak be a hirdetésbe, ráadásul a cég fizetőképességét sem ismerem (miért is kellene).
Erre rámirt az ügyvezető, és kérte a nettó bérigényt de a bruttót küldtem vissza neki :D
(Mellesleg egy teljesen átlagos bruttó 420 ezres bért irtam be a heti 5X8 órára)
A többit nem részleteztem, ha kellek behiv aztán megkérdezi, ha nem akkor meg nem egy kerékre jár a gondolkodásunk.
Nekem sem kellemes olyan helyre járni dolgozni ahol értékesitőként még annyit se néznek ki belőlem, hogy tudom mi a bruttó meg a nettó közötti különbség.
Pont a nettó összeg az ami egyedül rám tartozna munkavállalóként.
Senki másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!