Miért van létszámstop a MÁV-nál?
A MÁV-nál kettősség áll fent ezzel kapcsolatban.
Az echte vasutas munkakörökben munkaerőhiány van.Pl:forgalmista, jegypénztáros...stb
A kényelmesebb munkabeosztású szellemi munkáknál meg hatalmas kapacitásfelesleg van.3 ember végzi 1 munkáját, mint a szociban.
Sokkal többször van létszámstop mint gondolnátok, csak hát nem mindig írja meg a média. Általában átszervezések környékén van ilyen amikor nem lehet előre tudni az új szervezeti felépítést, stb. Emiatt inkább nem vesznek fel senkit, pláne nem határozatlan idejű szerződéssel, nehogy utána meg ki kelljen rúgni.
A létszámhiány igaz sajnos. Én a 90-es évek vége felé kezdtem és akkor voltunk 11-en az adott munkahelyen.Aztán ahogy elmentek az öregek nyugdíjba, senkit nem vettek fel helyettük. Volt hogy ez indokolható volt, mert a technikai feltételek megváltozása miatt nem kellett annyi ember. De az azért már túlzás, hogy ma már csak 2-en dolgoznak ott. Engem is kirúgtak, mert már túl öreg voltam és magas volt a fizetésem. Egy másik közeli egységnél 3-ból 1 ember maradt. Ha ő elmegy szabadságra akkor addig senki nem csinálja meg azokat a feladatokat. Három nap után már pattognak vissza az emailek, mert betelik a fiókja :D
Tuti most is valami komolyabb mozgolódás van és emiatt állították le a toborzást.
„3 ember végzi 1 munkáját"
És azt is szarul.
Ennél hulladékabb cég nincs az országban.
Ki mondta, hogy van?
"Az echte vasutas munkakörökben munkaerőhiány van.Pl:forgalmista, jegypénztáros...stb"
Elve más munkakörbe nem is érdemes menni a MÁV-hoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!