Mely városokban vannak vendégmunkások az országban és kb. mennyi lehet a létszámuk adott helyen?
A multik az oka, nekik éri meg őket alkalmazni? Miért, magyar nem vállal minimálbérért munkát a konkrét cégnél, amelyről tudjátok, hogy vendégeket foglalkoztat? Meddig maradnak elmondásuk szerint a konkrét helyen, le is akarnak telepedni? Mely országokból vannak, akiket ti ismertek? Milyen munkakörökben vannak a cégeteknél? Miért lehet egyre többször olvasni, hogy kirúgják a magyart, hogy helyette vendégmunkást vegyenek fel? Ez valós tapasztalat vagy sokan csak olvasták és úgy adják elő?
Mik a valós tapasztalata annak, aki már dolgozott együtt vendégmunkásokkal?
nettó hazudozás,gondolj már bele pénzen ide repültetni,itt lakatni,etetni,ruházni kell magyarán az első hónapját valakik meg előlegezik.
Magyar munkavállaló mondjuk,Taktaharkányból semmilyen segítséget nem kap és már vagy 1-2 éve munkanélküli nem tudja az első hónapját megfinanszírozni mondjuk Győrbe,Göd és így tovább...
Vendég munkás,lehet mozgatni ma itt dolgozol holnap másik megyében a magyar munkavállalóval ezt nem tudja megtenni magyarán kezelhetőnek és ezért dolgoztatnak külföldi munkásokkal meg hát most vagy vonatkozik rájuk a munka-törvénykönyve vagy NEM.
Veszprém megye, 700 dolgozó körüli cég. NÁlunk sokan vannak, fillippínók, ukránok és néhány mongol (90%-a elment már).
Nem igazán értem hogyan éri meg valójában ez, gondolom az állam ad rá támogatást, csak nem értem hogy miért.
Ideutaztatni elvileg egy fillippínót 1 millió ft, szállást adni neki (úgy hallottam kb. fejenként 100 ezer) + kajáltatni + internet + egyéb dolgai és még fizetést is kap, ráadásul UGYANAZT az órabért mint a magyar munkás, ugyanúgy ki van nekik fizetve túlóra és minden pótlék is.
Szerintem egy fillippínó vagy akár ukrán simán 2-3X annyiba kerül mint egy magyar helybeli dolgozó. Ráadásul arra valhogy nem látok példát, hogy pl. Borsodból hozzanak ide munkásokat, szállással, ellátással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!