Megéri manapság kamionozni?
Sziasztok!19 éves vagyok, már két éve, hogy megszereztem a B kategóriás jogsit és mivel imádok vezetni azt tervezem, hogy a közel jövőben megcsinálom kamionra is.Ugyanakkor fogalmam sincs, hogy hogyan működik ez az egész.Mi történik azután, miután megszerzem a jogosítványt? Jelentkeznem kell a sofőr állásra?Mennyi idő után tudnék kimenni külföldre?És mennyit keres manapság egy kamionsofőr?
Köszönöm előre is(és a buta kérdésekért elnézést, nem vagyok jártas a témában!)
Volt számtalan ilyen kérdés már, leírtuk sokszor.
A gyakorlati részét ezért nem részletezném. A fontosabb az, hogy a "szeretek személyautót vezetni" az nem igazán szempont, teljesen más az egész. Az előnye az, hogy akkora pénzt 8 általánossal vagy valami szakmunkásbizonyítvánnyal, ami mögött nincs érdemi tudás nem lehet keresni, mint kamionozással. Az árnyoldala a cigány élet. Ezt neked kell tudni, van aki egy életet le tud élni úgy, hogy csak 2-3 hetente 1 napra szabadul ki a 2 négyzetméteres élettérből, van aki egy hónapig sem bírja
Nem éri meg. Az egészséged szemszögből főleg nem.
Alvástól a gerincedig mindent tönkre vág.
Láttam már embert leépülni a gerince miatt. Ne akard átélni.
Max fél évbe gondolkodj, ha belekezdenél. Többet ne nagyon kamionozz.
Egy rendes tisztességes foglalkozás. Óriási kereslet is van teherautó sofőrökre manapság.
Aki sosem szeretett tanulni, rühellte az iskolát, a továbbtanulás gondolata is borzongással töltötte el, igényessége a béka alatt üdül, annak ez kiváló lehetőség arra, hogy relatív magas és legális jövedelmet szerezzen a megélhetéshez. Sivár élet, ha hosszú távon csinálod.
Elmész a nagyvilágba, de semmit nem látsz abból az országból, ahol éppen vagy. Csak az aszfalt, és az út melletti reklám táblák töltik ki a mindennapjaidat, mielőtt a fülke hátuljában egy rongyon lepihensz egy kietlen parkolóban, több tucat másik teherautó között.
Személyiségfüggő, hogy megéri-e.
Alternatív lehetőség : éveken keresztül tanulsz, kemény vizsgákra készülsz, egy kolesz szobában, vagy otthoni lepukkant körülmények között , de állhatatosan készülsz évekig egy igényességet kívánó szakma elsajátítására. Az sem fáklyás menet, de életed nagyobbik részében esélyed lehet egy minőségibb életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!