Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyennek számít ez az élet?

Milyennek számít ez az élet?

Figyelt kérdés
Budapesten élek albérletben, 5-600 ezer forintot keresek nettóban. Van egy kb 3,5 millió forintot érő autóm. És sajnos kevés 1 millió félre tett pénzem. Szeretnék gyűjteni, de a saját lakás nagyon messze van ettől, szóval kb csak az örökségre gyúrhatok. 30 vagyok. Mennyire számít átlagnak, vagy pancsernek?
2024. márc. 3. 12:37
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
30%
Egy dicsekvő idiótának. Aki a pénzével kérkedik, az egy idióta, egybites ökör.
2024. márc. 3. 12:40
 2/24 anonim ***** válasza:
23%

A nettó 5-600 ezer nem számít kiemelkedően jónak. Gyári és raktári dolgozó ismerőseim is keresnek ennyit. Az autó is alsó kategória, de a fizetéshez megfelelő.

Pancserek nem számít, inkább átlag. De ne pénzzel akarj már kerkedni. Főleg ne ennyivel.

2024. márc. 3. 12:43
 3/24 krwkco ***** válasza:
77%

"Milyennek számít ez az élet?"

Az élet nem egyenlő azzal, hogy mennyi vagyonod van. Ettől függetlenül lehet színes és boldog vagy szürke és nyomasztó.

2024. márc. 3. 12:48
 4/24 anonim ***** válasza:
80%

"Mennyire számít átlagnak, vagy pancsernek?"

Nem teljesen mindegy? Szerintem az sokkal fontosabb, hogy te elégedett vagy-e vele. Teljesen felesleges farokméregetni és másokhoz viszonyítani magadat, minden embernek más a családi háttere és az életkörülménye.

Van aki 30 éves korában egy borsodi zsákfaluban nyomorog mélyszegénységben, ahhoz képest kiváltságos élet és van olyan aki örököl a nagyszüleitől 150 - 200 milliós ingatlant a fővárosban vagy a környékén és nincs semmi gondja a lakhatásra, albérlet fizetésére, minden pénzét meg tudja spórolni, az ilyenhez képest pedig szerényebb a helyzeted.

2024. márc. 3. 12:50
 5/24 anonim ***** válasza:
35%

Mondjuk Budapesten autó szerintem elég rossz döntés. A legtöbb kerületben nagyon jó a tömegközlekedés ellenben kb káosz van az utakon csúcsidőben. Autó karbantartása és benzinköltsége pedig óriási kiadás.

600 ezer nettóból autó nélkül simán eltehetnél gond nélkül 150 et úgy hogy marad 100-150 szabadon elköltésre.

Azaz évi 1.8 milliót félre tudnál tenni évente (+kamat ha legalább államkincstárazol).

Azaz van jelenleg kb 4 millád ha eladod az autót és 4-5 év alatt megvan a kezdőtőkéd egy lakáshoz. (Azzal nem számolva hogy mondjuk karrieredben feljebb lépsz jobb összegre)

Én ebből azt vonom le hogy a pénzügyeiden valszeg van még mit csiszolni és nem az örökségre kéne gyúrni ami lehet hogy vagy 20+ év múlva lesz.

2024. márc. 3. 12:52
 6/24 anonim ***** válasza:
0%
30 évesen én jobban álltam, főleg a jobb havi bevételem miatt. Volt egy akkor 25, ma 50 milliot ero lakasom, picike hitellel, havi 1M koruli bevetel. Az autó nettó baromság, ez hatalmas anyagi teher es hiba.
2024. márc. 3. 12:55
 7/24 A kérdező kommentje:
Nem kérkedni akartam, és boldognak mondom magam ettől függetlenül. Amikor kevesebbet kerestem is az voltam. Csak kíváncsi vagyok más véleményekre, hogy milyennek számít. Nyílván gondoltam hogy egy nagy átlagnak mondható, de érdekel más korombeli például hogy van ezzel. Az autóval sem akartam kérkedni véletlen sem mivel egy alap kocsi. Kicsit szomorú, hogy sok embernek ebből egyből ez jön le, éppen azért névtelenül írom le ezen az oldalon, hogy ne tűnjön kérkedésnek.
2024. márc. 3. 13:03
 8/24 anonim ***** válasza:
0%
5 és 6-os se tartott még fent egy autót se.
2024. márc. 3. 13:13
 9/24 A kérdező kommentje:
Az azért igaz ha eladnám sokkal több pénzem lenne és megmaradna havi szinten is. Tudom, hogy nagy pénzkidobás. De nekem ez az egyik boldogságfaktorom, nem szeretem várni a buszt, nekem nagy szabadságérzetet ad az autó, és úgy érzem éppen ezért, hogy boldogságot is ad. Ami szerintem a legdontosabb az életben. Ezért van.
2024. márc. 3. 13:17
 10/24 anonim ***** válasza:
24%

Egy 3.5 millios auto az alairas pillanataban elveszti az értéke harmadát, és mondjuk min. 1 milla egy evben elmegy rá, minimál hasznattal.

5 év után ér másfelet, és belement 3.5+5 milla, vagy több.

Bármilyen 3.5 millas befektetés 5 éve érne ma 6-8at. És pluszba nem került. Így másfél helyett van 12-15 millád. Az éves BKV berlet egy százas.

Így lett nekem lakásom 30 éves koromra, a kérdezőnek meg nem.

2024. márc. 3. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!