Miért ilyen nehéz bankba bekerülni dolgozni?
Korábban már dolgoztam bankban, de nem "klasszikus" banki munkakörben, szóval szerintem annyira nem releváns az a tapasztalat. Szeretnék újra bankban elhelyezkedni, folyamatban van egy képzésem is (pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés), amivel nemsokára végzek, de ha jelentkezek banki munkakörökre, még interjúra sem hívnak be.
Van diplomám, de nem gazdasági vagy pénzügyi területen. Mivel növelhetném az elhelyezkedési esélyeimet ezen a területen? Láttam, hogy van a Bankszövetségnek is valamilyen belső képzése, azt érdemes elvégezni?
Igen, van jelenleg egy hülye hr-es trend, hogy csak arra vagy alkalmas, amit korábban már csináltál. Buta ördögi kör, nem tudom 20 éve is így működött-e.
Én banki reportingon vagyok (külső belső), van 3 gazdasági diplomám, c2-es angol (asszony külföldi, van időm gyakorolni), Python SQL Excel megy, és engem sem hívnak be mindenhova, pedig nem board member-nek jelentkezek, sejtheted.
#7: Igen, sajnos én is ezt a trendet figyeltem meg. Én 2,5 évig dolgoztam bankban. Német fordító voltam, de egyéb dolgokba is besegítettem, láttam, hogy működnek a folyamatok, meg mivel a dokumentumokba beleláttam, ezért tudom, hogy kb. hogyan zajlik a hitelezés folyamata, stb. Mivel te bankban dolgozol, a Bankszövetség képzéséről van valami tapasztalatod, hogy megéri-e?
A "B" tervem az, hogy elvégzek egy mérlegképes könyvelői képzést és megpróbálok azzal munkát találni, meg az angolomat fel kell hoznom használható szintre. Most is dolgozom, de olyan munkahelyen és munkakörben, amire csak a kényszer vitt rá, és már nem akarom csinálni.
Ezt én is megerősíteni tudom csak, akármilyen területen dolgoztam eddig bankban, mindenhol az volt a becsípődés, hogy csak senior embert keresnek (tök feleslegesen), aztán alig tudták betölteni a pozikat.
Szóval szó szerint értsd, hogy körülöttem vagy senior, vagy gyakornok valaki, köztes szint nincs.
Én is anno gyakornokként kerültem be először egyetem alatt, aztán mázlim volt, és megtartottak (10+ éve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!