Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit ér manapság egy cégautó?

Mennyit ér manapság egy cégautó?

Figyelt kérdés
A mai, 2024 eleji viszonyokban mennyi bruttó emelésnek számít egy cégautó? Mondjuk egy Octavia, Astra, Focus, Ceed, Corolla stb. kategóriájú, nem agyonextrázott kocsi, korlátlan privát használatra üzemanyagkártyával.

febr. 18. 21:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%
200k kornyeke. Ennyibe kerulne neked havaonta kb ugyanez
febr. 19. 12:18
 12/15 anonim ***** válasza:
24%

Nem tudom honnan vetted a 170-180-at, a cégnél kisteherautók vannak lízingelve 90-110-ért, 10 milliós honda személyautó 110-ért, emiatt említettem a 100-150-et

de ha te annyiért tudsz lízingelni, akkor annyi

febr. 19. 12:24
 13/15 anonim ***** válasza:
78%
A cég adott pénzből többet/jobbat tud adni, vagy ugyanazt olcsóbban. Lásd ÁFA elszámolás, vs adózott fizetésed. Használt helyett új kocsid van pl. Illetve nem fekszik benne a pénzed, el tudod költeni, befektetni, stb.
febr. 19. 12:53
 14/15 anonim ***** válasza:
78%
Flotta katalógust keress amúgy, abban látsz konkrét havi bérleti díj számokat.
febr. 19. 12:54
 15/15 A kérdező kommentje:

#12: A számlákból amiket a lízingcégek állítanak ki a cég felé... Sajnos kis flotta ráadásul jelenleg több lízingcégtől kisebb csomagokban vannak az autók (3-5 autó egy-egy "beszerzés" a különböző pozíciók, csereperiódusok stb miatt).

De továbbra sem azt akartam volna megtudni, hogy mennyibe kerül lízingelni, mert azt meg tudom nézni, mint írtam, ahogy azt is ki tudom számolni, hogy nekem mennyit spórol egy autó. Ez talán nem egetrengető feladat. Hanem azt, hogy amikor arról van szó, hogy valaki kap egy cégautót vagy kap béremelést, akkor kb. mekkora bruttó összeggel állítja szembe a munkáltató az autót. Pl. ha kérsz 100k emelést, akkor nem is gondolnak rá, hogy helyette autót kapj, ha 200k-t, akkor adnak autót, mert reális opció, vagy ha kérsz 300k-t, akkor már nem ilyen kategóriájú autót éreznek szükségesnek. Csak egy egyszerű példával élve.

febr. 20. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!