Lemondjak a home office-ról, egy jobban fizető állásért?
Évek óta hibrid munkarendben dolgozom, és félek , h nem fogom kibírni a mindennapos irodai jelenlétet.
Viszont jóval több fizetést kapnék.
Én biztos nem mondanék le róla.
Nem tudom, hogy mekkora a különbség, de a ho megfizethetetlen előny.
Nekem bele van kalkulálva ez a bérigényembe. Ha nincs HO, akkor ragasztkodom a maxhoz (de jelenleg nem vállalnék olyat, ahol teljesen nulla, szóval a heti 1 HO-ra kérem a maxot), ha korlátlan HO van, akkor ennek a 70%-a is elég. Közte arányosan. Ha teljesen rugalmatlanok (mindig bejárós és nem igazítható a munkarend, pl egyetemhez, ovihoz, kinek mi), akkor plusz 10-20% az eredetihez képest.
Tehát ha mondjuk nincs HO és mindenképp hétfő-péntek 8-16:30 kell dolgozni, akkor modjuk 1.2 misit kérnék, ha meg korlátlan HO van, rugalmasak, akkor lehet elfogadnék egy 700 körüli ajánlatot. (Számok az egyszerűség kedvéért lettek így választva)
Munkától és lakhelytől függ, én lemondtam és inkább választottam a msotani munkám, ahova napi 4 órát ingázom minden nap. Nekem teljesen home officeos ügyfélszolgálatos munkám volt egy nagy mobiltelefonos márkánál, technikai hibaelhárítás.
A munka embertelenül rossz volt, úgy éreztem magam, mint egy láncra vert és madzagon mozgatott boxzsák. Úgy kezeltek az ügyfelek, mint ember a legrosszabb ellenségével sem... És még csak megvédeni sem védheted magad. Megalázó munka volt és az emberi méltóságom nem létezőnek éreztem. Aztán hiába volt home office minden nap, a menedzserek durván mikro-menedzselték minden mozdulatomat. Pisilni is csak engedéllyel mehettél. Emellett egy kalitkábazárt, láncra vert állatként éreztem magam. A fizetés br. 330.000 volt.
Mostani helyemre 4 órát tömegközlekedem minden nap. Nincs az a hülye ki-be chekkolás óramű pontosságra, ha akarok kések fél órát, ha akarok 1 órával hamarabb lelépek. Itt visszaszólhatok ha úgy beszélnek velem mint a csicskával és ha nem tetszik valaki attitűdje, akkor nem csinálom meg a kért feladatot, beszéljen a lovasával így, de ne velem, mint helpdeskes informatikus. A fizetés meg br. 450.000.
Ha a kérdés felmerül benned, akkor nem.
Ezt azért érzi az ember, mikor 2 oldalra pakolgatja a dolgokat egy állásajánlat kapcsán, hogy hogyan tovább. Ha olyan vékony a határvonal a két oldal között, hogy gyik-en feltetted a kérdést, akkor neked nem éri meg váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!