Postai kézbesítőket megilleti a nyelvpótlék?
"1) Nyelvpótlékot kell fizetni – nyelvenként – annak a munkavállalónak, aki
a) a vizsga típusától függetlenül alap-, közép-, vagy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik és a
postai szolgáltatást igénybevevőkkel közvetlen kapcsolatban áll.... "
Találtam egy ilyet, de ez csak egy több tíz oldalas tájékoztatóból kiragadott x téma y pontja. Egy kézbesítő áll szinte a szolgáltatást igénybevevőkkel legközelebb kapcsolatban, ugyanakkor páromat a postavezető széles vigyorral elzavarta, hogy kézbesítőknek nem jár, mit akar ő, "bele van építve az alapbérbe" stb. (ment a hülyének nézés)
Valakinek van valami információja erről a dologról?
Háááát azért erről lehetne vitatkozni, és végső soron nem gondolnám, hogy a párodnak lenne igaza. Oké, logikailag a kézbesítő áll a legközvetlenebb kapcsolatban az emberekkel, de ha a törvény nem egyértelműsíti, hogy mit takar a "postai szolgáltatás" vagy ki számít "postai szolgáltatást igénybevevő"-nek, akkor azt bárminek lehet hívni.
Gondolok itt arra, hogy postai szolgáltatás igénybevevője (az én gondolkodásom szerint) elsősorban az, aki önszántából vesz igénybe bizonyos szolgáltatásokat a postán. Vagyis nem az, akit munkájából kifolyólag felkeres a kézbesítő. A személyt kiszolgáló dolgozó lesz az, aki közvetlen kapcsolatban áll vele, tehát inkább ügyintéző pozíciót tölt be.
Szóval ez alapján én is azt mondanám, hogy nem jár, mert ő nem egy postai szolgáltatást teljesít, hanem olyat, ami a posta alap feladatai közé tartozik, nem egy lehetséges szolgáltatás.
A posta annyira nem szeret fizetni hogy a saját szabályaikkal is trükköznek,én csomagkézbesítő voltam,belépéskor minden szépet és jót mondtak a fizetéssel kapcsolatban,pl.aki igazolja hogy a katonaságnál is vezetett az pár ezerrel többet kap-előástam a papírt,hirtelen nem volt elég jó mert a keltezésnél nem az volt írva hogy Budapest hanem a vidéki laktanya városa...Egyenesen a honvédelmi minisztériumtól kellett volna a pecsétes papír?
Kilépés esetére azt ígérték ők is igazolják a vezetett kilométereket,kértem,kiröhögtek hogy év végén összesítik a menetleveleket,majd küldik.
Azóta is...
Napi többszázezer Ft beszedéséért havi 7-900Ft "pénzkezelési pótlék"...
A posta számos épülete majd összedől budapesten!
Zárhatatlan ablakok, hőszigeteletlen épületek a fűtés mindenhol maxon meg az 50 éves toldozott foldozott nyomvájúsra koptatott metlaki a padlón... A Bkv nagyrésze ugyanez! Főleg az akácfa utcai székház!
Jauvan az ugy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!