A daruzás tényleg ennyire buli szakma lenne, mint ahogy a videóban látszik?
Milyen képességek kellenek ehhez? Látszólag a világ legnyugodtabb szakmája, tökéletes introvertáltaknak, akik nem szeretik az irodai közösség feszélyező légkörét illetve nem szeretnek mások előtt szerepelni.
Amit én tudok a szakmáról azért nem ennyire fényes.
Egyrészt nem egyszerű betörni a területre mert limitált számú darusra van szükség.
Másrészt kb egyedül dolgozol egész nap, nem fogsz lelétrázni azért hogy egyél vagy hogy pisilj. A kabinban nem nagyon tudsz mozogni, szval 8 órán át kb be vagy zárva.
Tériszonyról:
A széllökéseket ugyan úgy érzed és jópár centit ki tud lengeni egy daru. Ahogy mozgatsz dolgokat, azt a kabinban is érezni fogod.
A darus egy létrán jut fel a kabinba, ha megcsúszol akkor simán eshetsz pár emeletet.
Vannak esetek mikor ki kell menned a daru végére megigazítani dolgokat, azért 20+ méterre a semmi fölött szélben sétálgatni nem mindenkinek való.
Én ebben semmilyen bulit nem látok, de nyilván emberfüggő. Dolgoztam kivitelezésben, sosem irigyeltem a darusokat. :) Reggel felmászik a toronyba (ami részemről már alapból köszi) és 6-8-10 óra múlva lemászik.
Bizonyos időjárási körülmények között nem is dolgozhatnak, pl. viharban, vagy szeles időben le kell jönniük.
Jól keresnek, de nagyon erősen bírni kell a monotonitást, mert az, hogy kvázi órákat is ülhetsz egyhelyben úgy, hogy nem történik semmi, annyira nem buli azért.
Amit a képen látsz, az pedig valami menő darukabin, kishazánkban közel sem ez az átlag színvonal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!