Fogorvos vagy dentálhigiénikus?
Nézegettem a területet, hogy mik a lehetőségek. Mostanában mintha nagyon keresett lenne a fogászati asszisztens, afelett a dentálhigiénikus. Úgy érzem érdekelne, azonban megnéztem mennyi a rendes képzési idő (ami nem no name papírka valami okj képzőben, hanem rendes képzés) és arra jutottam, ha a dentàlhigiénikus tanulásra már ennyit fektet valaki, akkor lehet jobban megérni egyből a fogorvosit megpályázni. Tudom azért az orvosi pálya nehéz, de hosszabb távon jövedelmezőbbnek is mondhatjuk minden szempontból, sokkal megbecsültebb is, mint asszisztenskedni egy életen át.
Szegeden 4 éves a dentálhigiénikus nappalin, azonban a fogorvosi nem sokkal több (bàr valszeg nehezebb sokkal), de ahogy mondtam talán megérni inkább arra befektetni.
Jól gondolom vagy teljesen jó karriert lehet csinálni asszisztenskedés, később dentálhigiénikusként is?
Valamint, mennyire valid fogorvosiban gondolkozni 34-35 évesen gyerekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!