Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezt a bónusz szabályt hogy...

Ezt a bónusz szabályt hogy értelmezitek?

Figyelt kérdés

Januári fizetéssel együtt február havi utalással plusz egy havi bért kap az, akinek 2023. december 1-ig a 90 nap munkaviszonya megvolt a cégnél. Akinek nem volt meg a 90 napja addig, az arányosítva kapja a ledolgozott napok számával kiszámolva. Én szeptember 6 kezdtem, tehát csak 85 napom van.

Havi bérem nettó 550e ft

Akkor mennyit kapok ugyan? Nekem nem egyértelmű. Lebontják az 550e/365 azt szorozva a 85 nappal?

Vagy majdnem a teljes havit, csak mivel 5 napom hiányzik a jogosultsági időhöz, akkor 5 napnyival kevesebbet?

2024. jan. 31. 18:35
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

De nem az a kérdés hogy kapok e és van e 90 nap munkaviszonyom...

Eddig is tudtam, hogy nincs 90 napom, köszi okostojás :D

A kérdés az, hogy hogyan számolnak akkor.

Tudsz a kérdésre is válaszolni? Vagy csak unatkozol?

2024. jan. 31. 19:11
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
GOTO #1. Mondjuk amilyen ostoba vagy, ezt se érdemled meg.
2024. jan. 31. 19:13
 13/24 A kérdező kommentje:

Hát ostobaság vagy nem, munkahelyen kérdeztem, 3 ember értelmezte egyik féle képp, 3 ember másikféleképp...

Attól nem ostobák emberek, mert nem ugyanúgy értelmeznek valamit, ami nincs 100% egyértelműen leírva.

2024. jan. 31. 19:15
 14/24 A kérdező kommentje:
Amúgy meg mi az hogy vergődök? Feltettem egy kérdést, senki nem tervez vergődni, nem tudom hol láttál ilyet ebből ki. Kicsit kezdj magaddal valamit, feszkós vagy nagyon.
2024. jan. 31. 19:19
 15/24 anonim ***** válasza:

"Attól nem ostobák emberek, mert nem ugyanúgy értelmeznek valamit"

Nem. Attól ostobák, hogy az egyértelműt "értik" többféleképpen.

2024. jan. 31. 19:28
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
85/90×brutto ber. Ennek a nettojat fogod kapni a leiras szerint.
2024. jan. 31. 19:30
 17/24 A kérdező kommentje:

Na ugye nem egyértelmű.

A #16 sem ugyanúgy érti..

Szerinte is a nagyobb összeget kell kapnom, nem a keveset.

De még mindig nem tudjuk amúgy sem te hogy érted mert egy értelmes választ nem adtál.

2024. jan. 31. 19:45
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a többet, ahogy a 16-ban levezették, 85:90 majd * alapbéred. Ha leosztanák az év napjaival és úgy szorozzák fel töredéke összeg jön ki, elég fura lenne hogy akinek 91 napja van kap teljeset, akinek meg 89 az alig. Nem lenne túl logikus.
2024. jan. 31. 19:50
 19/24 A kérdező kommentje:

Én elsőre így értelmeztem azonnal, majd a mellettem ülő kollegám lelombozott, hogy nem így van szerinte, majd a szemben ülő meg azt mondta, hogy szerinte meg úgy van. Itt is látszik hogy nem egyformán értelmezik, akinek egyértelmű le a kalappal, nem tudom hogy csinálja. Nem írja hogy az arányosítás alapja a naptári napok száma az évben vs ledolgozott napok, vagy a jogosultsági idő vs jogosultsági időből ledolgozott napok a számolási alap.

Pár nap és kiderül amúgy.

2024. jan. 31. 20:12
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Általában ilyenkor munkanapokat néznek, mint ahogy fizetésnél. Azaz ha van mondjuk 60 munkanap a 3 hónap alatt neked meg van X akkor X/60* munkabéred.

Bár valszeg így számolva se lesz sokkal kevesebb a pénz

2024. jan. 31. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!