LinkedIn: A "full professional proficiency" C1-et takar?
Portugálból B2-es szinten vagyok (meglett a nyelvvizsga) és szeretném megcsinálni a C1-et is.
Ehhez egy felkészítő tanárt már találtam is és egy C1-es kurzuskönyven mennénk végig.
Utána hozzáadhatom a portugált a profilomhoz "full professional proficiency" szinten? Aktív C1-et takar a megnevezés? (Gondolom szakmai szókincset érdemes hozzátanulni. Marketing.)
2-es: Ha nem értesz semmit a kérdéshez legalább ne szólj már bele!
LinkedIn-en választható szintek:
1 - Elementary Proficiency
2 - Limited Working Proficiency
3 - Minimum Professional Proficiency
4 - Full Professional Proficiency
5 - Native or Bilingual Proficiency
Bocs, pár eleme elavult a listának. Helyesen eközött a kettő között megy a meccs:
"Professional working proficiency" vs "Full professional working proficiency"
Ha minimum lenne nyilván érezném. Így viszont a full-t odatenni azért kockázat, mert bármikor szembejöhet olyan szó amit nem tudok, de ez bárkivel előfordul felsőfokon is. :/
Full Professional Proficiency-t lehetetlen kb elérni tankönyvből és tanártól. Ezt csak a nyelvi környezetben, állandó használattal lehet elérni. De szerintem még a minimumhoz is kell az állandó, munkakörnyezetben használat.
Portugálul nem tudok de 100%-os BME nyelvvizsgával, amerikai cégnél töltött (100% angol munkavégzés) 4 év után keményen megizzadtam mikor a Liverpooli ügyféllel kellett dolgoznom. Kb néha fingom nem volt miről vakeral... Ez a különbség a full és a minimum között.
Azért a britek és az amerikaiak elég mások. A briteknek szoktak lenni fura akcentusaik.
Én is amerikaiakkal/kanadaiakkal/indiaiakkal dolgoztam eddig sokat. De egy britet vagy ausztrált megérteni nehezebb dió, mert teljesen máshoz van szokva a fülem.
Mondom ezt úgy, hogy én a filmeket is OV-változatban nézem. (Eredeti hang, felirat nélkül.) És angol kéttannyelvű gimibe jártam.
Hidd el, én is utálom.
Viszont ki kell tölteni, ha komolyan vehető szakember akar lenni valaki manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!