Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » (Ruha)Eladóként dolgozik...

(Ruha)Eladóként dolgozik innen valaki? Nálatok is óriási mennyiségű a lopás?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem egy ruhaboltban, alig járnak be, napi max 10-20 ember, mert drágább és itthon kevésbé ismert ruhabolt vagyunk.

Szeretek a vevőkkel foglalkozni, ha igénylik persze, és sosem gondoltam, és nem is figyeltem, hogy hány terméket visznek be, vagy bármi hasonló. Nem is mondták ezt betanuláskor.

Most volt év végi leltár és közel ezer db a hiàny, amire azt mondta a tulajdonos, hogy nagyon jó évet zártak akkor, előző években sokkal több volt.

Engem viszont ez azóta foglalkoztat. Mindenen csipogó van, azokat hova teszik, ha le is veszik? Néha találunk az öltözőben vagy egyes ruhákban több darabot, de ezret biztosan nem.

Azóta figyelek erre is, és vannak gyanús alakok, ha kevesen vannak, számolni is szoktam, mennyit visz be és hoz ki, de ha biztosan tudom, hogy valami eltűnt, akkor sem szólhatok, és nem is szokott senki. Kamerák vannak de csak dísznek, senkit nem érdekel a lopás, el van könyvelve és kész.

Van auchanos meg dechatlonos ismerősöm, ott sem érdekel senkit a lopás. Ha találnak levágott csipogót, utána se járnak ki lehetett az esetleg.

Legutóbb valaki becsipogott, aki előttem ment ki, a biztonsági őr csak legyintett, hogy menjen nyugodtan, szokott ilyet.

Aki hasonló helyen dolgozik, nálatok hogyan van ez? Rendőrt hívtatok már bármikor gyanú esetén vagy mindenhol ennyire lazára veszik?

jan. 27. 02:22
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Nekem van Dechathlonos bizt. őr ismerősöm, figyelnek mindenre, soha nem hallottam a te általad említett lazaságot.
jan. 27. 05:17
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Bele vannak kalkulálva az árba a lopások.
jan. 27. 08:18
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Alig járnak be hozzátok de átlag napi 2-3 ruhát lopnak? Az kicsit sok.
jan. 27. 08:44
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
Ez valami pénzmosó biznisz lehet, mert ebből nem lehet vállalkozást fenntartani..
jan. 27. 08:56
 5/10 anonim ***** válasza:
89%

Van amikor maga a fonokseg lop.

Ne ijedj meg, ez tény hogy van ilyen. Nézz utána ha nem hiszel nekem!

jan. 27. 11:31
 6/10 anonim válasza:
87%
Van olyan hogy megkésel,ha meg mered állítani
jan. 27. 11:40
 7/10 A kérdező kommentje:

1# a biztonsági őr ismerősöd kérdezzen rá akkor a leltárosnál, mekkora a hiány. És hogyha marad valami leszedett csipogó bárhol, utána néznek-e. Én tudom, hogy nem foglalkoznak vele. Ha be sipog valaki, akkor is szatyorba néznek max és megy mindenki a dolgára.

3# igen, ez a meglepő számomra is, ezért tettem fel a kérdést, mi lehet egy forgalmasabb helyen? Zara, h&m vagy bármi hasonló.

Lehet, hogy a főnökség vagy valamelyik alkalmazott is lop, de a lényeg, hogy nem foglalkoznak vele. Ez ami megdöbbent engem.

20 éves csipogók vannak, szinte elég megrázni vagy odaütni és leesik magától, de nem költenek jobb rendszerre.

A kamera is 2m-ig lát, azt is homályosan.

jan. 27. 12:04
 8/10 anonim ***** válasza:
84%
Nem véletlen.Ez csak egy "kamu" bolt.Ahogy itt írta valaki pénzmosás.
jan. 28. 04:33
 9/10 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem is más van a dologban. Nem vki lop -lophat a vásárló is -, de ennyit soknak tartok ennyi vásárló, látogató miatt.

Szerintem be sem jön ennyi mennyiség, csak papíron. Pénzmosás. Inkább az lepett meg, hogy a főnök ennyivel elintézi. Mert ha valóban lop a vásárló, akkor egy komolyabb bolt odafigyel a biztonságra és leváltják a főnököt. A főnök felelőssége a leltárhiány. Ha ő benne van, nem így válaszol. Ha nincs, ideges. Ha tudja, gondolja, hogy vmi turpisság van, akkor inkább nem szól, amíg nem varrják a nyakába.

Szóval, ha érdekel, figyelj, mi történik, ebből is lehet tanulni. Nem azért, hogy átállj hozzájuk - szeretem a krimit -, hanem magad miatt, ne húzzanak bele semmibe.

Én is dolgoztam élelmiszer hiperben, nálunk is figyeltek a kollégák, az őr sem tétlenkedett, viszont lopások voltak. A ruhás kolléganőknek folyton menniük kellett a próbafülkébe, de végül is részletet nem tudok.

jan. 29. 17:44
 10/10 anonim válasza:
58%
Amúgy vannak akik kivágják a csipogót és otthon összevarják. Bár azt biztos észrevennéd mert megtalálnád a csipogót eldobva szóval itt valószínű valami más turpisság van amit mások is írnak
jan. 30. 16:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!