Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek én vagyok a hibás...

Szerintetek én vagyok a hibás hogy itt tartok?

Figyelt kérdés

Vendéglátós iskolában kezdtem a tanulmányaimat. De otthagytam mert nem tetszett a szakma. 3 évet jártam oda. Aztán elmentem egy gimnaziumba plussz 2 év és szereztem egy sima érettségit.

2013 ban kaptam meg 20 évesen..

Érettségi után elakartam menni szakmát tanulni, de az akkori törvények miatt csak 21 éves korig lehetett járni OKJ nappali képzésre.

Esti képzésre még nem akartam menni mert heti 1-2 nap oktatás volt csak ahol semmit nem lehet tanulni.

Így tehát elkezdtem gyárban dolgozni semmi pénzért.

Dolgoztam 2015-ig gyárban.

Utána megint próbálkoztam OKJ képzésekkel. De egyik rosszabb volt mint a másik. Így tehát jelentkeztem 2017 Ben egy fizetős egyetemre.

Nem tudtam elvégezni mert nem ment sehogyan sem a matek. De jartam oda 2019-ig mellette dikamunkaztam.

2020-tol dolgoztam a postán meg voltam rakodó is stb. 2021-ben csináltam egy kisebb vállalkozást ilyen költöztetés jellegut ment is másfél éven keresztül aztán megrendelés hiányában már nem tudtam működtetni a vállalkozást.

Most jelenleg ott tartok hogy nincs munkám sem végzettségem csak már 30-31 éves vagyok és ez a huszoneves kor pont arra ment rá hogy megkeressem az utamat meg hogy mit csináljak mivel foglalkozzak es nem sikerült.

És már idegileg nem bírom hogy más 31 évesen már befutott karriert én meg sehol nem tartok.

És nem tudom mit csináljak.

31 f

2024. jan. 16. 20:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
77%
Igen.
2024. jan. 16. 20:26
 2/17 anonim válasza:
100%

Hát abban igen, hogy nem mentél esti képzésre és nem fejezted be a későbbi OKJ képzéseket sem,plusz olyan szakra mentél ami erősen matekos ha jól értem, pedig nem vagy kiemelkedő belőle

Elhiszem, hogy néha rosszul választ az ember, meg nem tudja mit akar (én is 27 leszek, mire szakmát szerzek), de azért legalább egy OKJ mellett ki lehetett volna tartani, a semminél többet ért volna.

De! Felesleges azon rágódni, hogy más hol tart vagy mit kellett volna máshogy, még most is lehet változtatni, tanulni akár szakmát, akár egyetemi szakon, csak akkor olyat, amit be is tudsz fejezni.

2024. jan. 16. 20:51
 3/17 anonim ***** válasza:
77%
Minthogy a te cselekményeidet olvashatjuk, amik idáig vezettek, igen.
2024. jan. 16. 20:53
 4/17 A kérdező kommentje:

Akkor miért változtatja a kormány hogy leviszik 23 rol 21 éves korra a nappali korhatárt OKJ esetében. Aztán később még felvittek 25 éves korra?

Én pont ebbe a törvény módosításba estem bele.

Hogyha nem változtattak volna. Akkor 2015 re szereztem volna egy normális szakmát építőipari szakmát akartam.

Normális rendes 2 éves nappali képzésen kötelező nyári gyakorlattal.

De ehelyett csak estire mehettem 21 évesen és nem volt se gyakorlat se normális oktatás. Úgy voltak vele hogy oda olyanok járnak akik már dolgoznak ilyen 40 evesek is jártak oda és csak papir kellett nekik.

Na én viszont első szakmát nappali akartam volna letenni. De nem engedték.

Ez a a helyzet.

Rendszer hibaja. És nincsen ingyenes normális szakma oktatás mert csak gyorstalpaló fizető képzéseket látok.

2024. jan. 16. 21:02
 5/17 anonim ***** válasza:
32%
Irány külföldre vmi betanított munkára. Nyílván ki lennél használva az első időkben, de fordítsd arra, hogy tanulsz mellette, első körben a nyelvet. Utána jobb lehet a helyzet.
2024. jan. 16. 21:05
 6/17 anonim ***** válasza:
82%
Minek teszed fel a kerdest, hogy te vagy-e a hibas, ha leirjuk, hogy igen es csak feszengsz itt, hogy a rendszer hibaja?
2024. jan. 16. 21:09
 7/17 anonim válasza:
100%
De az esti "csak papír" képzés is többet ért volna mint a semmi. Egyébként szinte minden szakmára tudnék olyan, felnőttekre célzott képzést mondani, ami tényleg jó. Ezeknek egyrésze fizetős, de amikor volt munkád, tudtad volna fedezni,akár részletfizetéssel. Kettes voltam.
2024. jan. 16. 21:20
 8/17 A kérdező kommentje:
Milyen szakmákat erdemes kitanulni amivel el is lehet utána helyezkedni?
2024. jan. 16. 21:21
 9/17 anonim válasza:
100%

Attól is függ, mi érdekel. Én könyvelőnek készülök (igen, ez pont fizetős, de igen alacsony bérből oldom meg), egyáltalán nem kell matekzseninek lenni hozzá, ahogy az a köztudatban elterjedt.

De pl.ismerek cukrászt, pincért (bár írtad, hogy a vendéglátást nem szeretted), autószerelőt, hegesztőt, lakatost, fodrászt stb is aki egész jól megél. Egyetemi képzések terén én nem vagyok annyira képben, ott jobban előtérben vannak a matek orientált szakok, de pl jog, pszichológia szerintem lehet jövedelmező.

2024. jan. 16. 21:31
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Én klímásnak mennék.
2024. jan. 17. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!