Jogosan kérem, ha fix fizetés mellé kapok még plusz munkákat?
"Nyilván dolgozom, de azért nem kell rámsózni minden szart"
Hogy dolgozol ha a munkádon túl minden szart rádsóznak pluszban és azzal is van időd végezni? Nekem ebből az derül ki hogy el akarod végezni a munkádat 2 óra alatt a maradék időben pedig semmit tenni. Igazi selejt munkaerő. Ha pedig nem tetszik, hogy "kihasználnak" akkor mondj fel és menj olyan helyre ahol nem használnak ki.
#6 Bárcsak úgy lenne, akkor nem is panaszkodnék, de annyi munkám van ezek nélkül is, hogy alig bírom utolérni magam.
Egyébként keresek másik helyet is.
Ugyanebben a helyzetben voltam az előző évben.
Amiben megegyeztünk feladatkört, maszek KKV, a feladatkörömet, amiben az állásinterjún megegyeztünk, azt 3x módosították saját kényükre kedvükre.
Kvázi konkrétan előléptettek, mert más, jóval magasabb feladatköröket is elláttam, a bér évente emelkedett nettó 15.000 ft-ot, még a nagy infláció idején is 2022-ben.
Szintén pluszmunkák munkaidő lejárta után is. Majd vettek fel embert, vettek le rólam feladatköröket, de az embert, akit felvettek, konkrétan dupla annyiba vették fel az embert, írásban meghatározott pozícióra, mint amennyiben én dolgoztam, ráadásul nekem kellett volna segíteni neki betanulni.
Nekem akkor sem emeltek.
A vége az lett, hogy különváltunk, ez a fajta lehúzó céges magatartás, egyáltalán nem tisztességes, nem korrekt, én szimplán behúztam a kéziféket, és szimplán nem csináltam meg, ami az egyezségünk feletti feladatkör. Mostanra különváltunk, mindenkinek így a legjobb.
Ráadásul már minden újat az én fizetésem felett vettek fel, sajnos sok helyen nincs más út, erre játszanak, hogy úgy is lesz új, a régi meg ha kevesebbe elvégzi, az tiszta haszon, megpróbálnak kihasználni, persze csak azt, akit lehet hülyének nézni.
Utolsó vagyok,
Én is kíváncsi vagyok, mi lehet a megoldás erre a sakk-matt helyzetre.
Egyszerűen patt helyzet.
Nálam ez volt, hogy egyszerűen már nem csináltam meg, új szerződés, új egyezség kellett volna.
A legkorrektebb talán, ha odaálltam volna a főnökhöz, hogy ez a feladatkörre új szerződés, megállapodás kell, (az én munkahelyemen ettől teljesen elzárkóztak), szóval én csak szimplán melegedtem, táppénz, karácsonyi ünnepnapok, azokat még érdemes volt felvenni, aztán kiváltam, a helyemen nem láttam más utat.
Úgy látom, hogy muszáj váltani, ha nem akarsz beragadni 1 bérbe, miközben nagyot változott a bérpiac az utóbbi időben, és a régi dolgozóknak minden szart megpróbálnak ledugni a torkán, miközben a régi dolgozó tulajdonképpen értékesebb, mint az új.
Én ezért is fontosnak tartom, hogy a szerződésben konkrétan meg legyen határozva a feladatkör, nem az, hogy minden főnöki utasítást végre kell hajtani, minden képességre vonatkozóan, mert nem minden pozíciónak, készségnek ugyanaz a piaci ára.
Valamilyen szinten értem a korábbi hozzászólásokat, mert a szerződésben az szerepel, hogy minden főnöki utasítást végre kell hajtani, igen, csak ezt inkorrektük ki fogják használni, amikor a piac úgy alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!