Van olyan, hogy valaki nem tud beletanulni a vendéglátós munkába?
Dolgoztam már eladóként, pultosként, kicsit pincérként is. Nem azt mondom, hogy rossz voltam benne, a pénzszàmolással semmi bajom nem volt, meg a pörgéshez is hozzászoktam(bàr nem volt olyan òriàsi, folyamatos pörgés). A pincérkedésnèl viszont folyamatosan féltem, nem tudtam magabiztosan vinni a tàlcàt(mondjuk csak ritkán kellett pincérkednem, akkor is inkàbb csak italokat kivinni). Ès a legjelentősebb, hogy nem vagyok az az emberközpontú ember. Mindig nehezen illeszkedtem be, nem megy az, hogy rögtön bármiről elbeszélgessek bárkivel. Néha előjönnek a válaszok, meg természetesen mosolygok, de ugye nem vagyok az a fajta ember, akinek csípőből jön ez.
Ebbe bele lehet tanulni?
Annyira tetszik az ötlet, hogy ôceánjárón dolgozzak, vagy külföldön szállodában. Vendéglátásban kb. bárhol el lehet helyezkedni szerintem, ha beszéled a nyelvet is(legalább angolt).
Szòval nagyon tetszik az egész, de félek, hogy én ebbe sosem tudnék beletanulni.
Igazából minden megtanulható ha nagyon akarja az ember a magabiztos tányér tálca fogás idővel megjön a vendégekkel nem kell feltétlenül csacsogni "bármiről" légy kedves, mosolygós vegezd jól a munkát
A beilleszkedés a vendéglátásban viszonylag könnyen megy nekem ez a a tapasztalatom ha más nem a vendéglátásról tudsz velük beszélgetni
De az hogy külföldi szálloda meg óceánjáró hát..oda azért már kell szakmai tudás és gyakorlat is
Nem azt mondom hogy lehetetlen de (bár nagyon fontos) nem elég ha jól megy az idegennyelv
Én a vendéglátásban a rohanást nem bírtam megszokni,hogy arra nincs idő hogy egyek.
Konyhai kisegítőként ezt tapasztaltam,emiatt nem csinálom.
Igen, én. Mondjuk sosem vonzott, éreztem, hogy nem nekem való. De egyszer elkeveredtem egy étterembe felszolgálónak próbanapra. 2 óra múlva közölték, hogy egyek valamit (ugyanis kifizetni nem fognak), aztán mehetek haza. Pedig nagyon igyekeztem.
De igazából nem bántam hogy így alakult, mert a család állandóan próbált terelgetni ebbe az irányba, utána végre felfogták, hogy távol áll tőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!