Miért kicsinylik le a fizetésüket?
Mármint úgy értem, hogy szándékosan kevesebbet mondanak nekem, mint amennyit valójában keresnek. Ez már többször megtörtént és más is észrevette ezt a viselkedést. Mondanak olyan nevetséges bérminimumot súroló összegeket, hogy csak na.
Az egyik ismerősöm szerint azért, hogy a másik jobban érezze tőle magát...
A neten ismeretleneknek le szoktam írni, azt nem hiszik el.
Barátoknak kicsit ferdítek, hogy elkerüljem az irígykedést.
Családnak nagyot ferdítek, mert ha leírom, hogy 1,1 millió a nettóm, akkor jönnek kölcsön kérni.
Kevesebbet mondok családnak, hogy támogassanak anyagilag ők is. Huszonéves vagyok és ők megtehetik.
Nehéz a megélhetés még ennek ellenére is.
Mondjuk én ennek általában a fordítottját szoktam látni. Itt a gyakorin is.
Pár napja láttam én is cikket ami azt akarta elhitetni, hogy Magyarországon teljesen normális a szakmunkások körében, hogy nettó egy milliót keresnek. Hihetetlen. Aki meg nem ért hozzá, vagy nem jártas a témában az meg tényleg el is hiszi.
Mert senkinek semmi köze hozzá, mennyi a fizetésem.
Mondjuk én nem kicsinyleni szoktam, hanem elintézem annyival, hogy: "jól keresek". Aztán ha tovább kérdezik, hogy de mégis mennyit, akkor is csak azt mondom, nem tudom, de jól keresek.
Utálom a sok irigy embert, akik földhöz verik magukat, csak mert a másik fél szaros pár ezer forinttal többet keres. Ezért is tabutéma a fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!