Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pszichológusok, mesélnétek...

Pszichológusok, mesélnétek arról, hogy hogyan alakul a karrieretek a végzés után? Mennyi idő után tudtatok elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Nyáron végeztem pszichológusként, és azóta sem tudtam még a szakmában elhelyezkedni. Azt tapasztalom, hogy kevés a lehetőség (Csongrád megye), de különösen azon a területen, ami engem szakképzés szempontjából érdekelne (egészségügy), de ezen a ponton igazából már nem is számítana, hogy milyen terület. Nektek mennyi idő után sikerül elhelyezkedni? Rossz benyomást tesz szerintetek, ha az önéletrajzban látszódik, hogy az ember több hónapig teljesen más szakmában dolgozott (pl. eladó)? Minden tapasztalatot szívesen meghallgatok

jan. 8. 11:27
 1/3 Psycho ***** válasza:

Én borzasztó szerencsés voltam etéren, mert a családi vállalkozás eleve témábavágó (munkapszichológia - főleg munkaerő-kiválasztás), így evidens volt, hogy én is beszállok, illetve egész pontosan folytatom. Ez a főállásom.

Az egyik kollégám pedig lényegében átadta a praxist (lőfegyvertartók pszichológiai alkalmasságvizsgálata), így sok ügyfelet "megörököltem". Igaz, ez már csak a szakpszicho képzés után lépett be a képbe.

Amit 100%-ban magamnak köszönhetek, az a harmadik terület, a tanácsadás és a klientúra kiépítése. Egyébként jelenleg a munkaidőm legnagyobb hányadát ez teszi ki. Ez eltartott egy darabig, és a Covid nyilván nem segített. Az első "fecskék" már hamar megérkeztek, lényegében rögtön azután, hogy elkezdtem ebben is dolgozni, de kb. 5 év kellett ahhoz, hogy eljussak arra a pontra, hogy már várólista van.

35/F

jan. 8. 12:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Másfél éve végeztem. A gyerek irány érdekelt és szerettem volna először mások mellett, segítséggel dolgozni, úgyhogy a pedagógiai szakszolgálatok felé kezdtem keresgélni. Hamar találtam állást, azóta ott dolgozok. Messze nem tökéletes, sem a rendszer, sem a munkahely, de szeretem ezt csinálni. Megvan az a pozitívuma is, hogy lehet innen gyerek klinikai irányba menni, bár a képzésekbe bejutni sajnos sehol sem egyszerű. Én is azt hallom, hogy szinte lehetetlen az egészségügyben megfelelő kapcsolatok vagy sok tapasztalat, képzettség nélkül állást kapni, úgyhogy ezt az irányt egyelőre jegelem.
jan. 8. 20:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőben járok, annyi, hogy én mostanában kezdtem el munkát keresni, de nem hiszem, hogy bármit fogok találni. Ha most valóban megvalósul a pedagógus béremelés, valószínűleg megkeresek pár szakszolgálatot és legalább lesz pszichológus szakmai tapasztalatom, még ha más területen is.
jan. 10. 09:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!